Schepen Joris De Pauw maakt aartsmoeilijke keuze

Op 18 april 2022

N-VA Sint-Katelijne-Waver dankbaar voor tien jaar vakkennis en daadkracht

SINT-KATELIJNE-WAVER - Weldra legt Joris De Pauw, N-VA-schepen voor ruimtelijke ordening, milieu, huisvestingsbeleid, openbare werken en patrimonium, zijn mandaat van schepen neer. De combinatie van advocaat en schepen was niet langer houdbaar. Meerderheidspartij N-VA Sint-Katelijne-Waver duidt snel een nieuwe schepen aan.

In 2012 vervoegde de advocaat, echtgenoot en papa van twee kinderen de rangen van N-VA Sint-Katelijne-Waver. Met een stevige uitbreiding van 1 naar 10 zetels belandde De Pauw meteen op een schepenambt.

Mede onder zijn verantwoordelijkheid werd een groots investeringsprogramma gerealiseerd in de kwalitatieve verbetering van het openbaar domein in onze gemeente. Denken we bijvoorbeeld aan de uitvoering van grote rioleringsprojecten, de afbakening van meerdere groene longen, de aanleg van degelijke fietspaden, enzovoort. 

De in Kouter (Sint-Katelijne-Waver) woonachtige specialist in ruimtelijke ordening en omgevingsrecht bleek een gedreven kracht achter de verdere uitbouw en heropleving van de ondernemende en recreatieve groentegemeente.

Helaas moet de ervaren N-VA-schepen knopen doorhakken, de combinatie van twee voltijdse engagementen bleek niet langer haalbaar. Joris De Pauw stelt zijn schepenambt ter beschikking van de partij, wel blijft hij zetelen als gemeenteraad tot het einde van de lopende legislatuur.

“We zijn Joris bijzonder dankbaar voor zijn tomeloze inzet als schepen in de laatste tien jaar, zijn kennis en ervaring zal gemist worden in het schepencollege. Gelukkig kunnen we nog wel op hem beroep doen, onder andere tijdens de overgang naar en de introductie van onze nieuwe schepen!” aldus N-VA-afdelingsvoorzitter Frank Geets.

Voor meer info, contacteer:

Frank Geets
Voorzitter N-VA Sint-Katelijne-Waver
M: 0485 76 97 85
E: frank.geets [at] n-va.be

Joris De Pauw
Ontslagnemend N-VA-schepen
M: 0473 22 00 16
E: joris.depauw [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is