Werken dorpskernvernieuwing Elzestraat begin 2017 van start

Op 5 december 2016
Toekomstbeeld kerkplein Elzestraat

We hebben ambitieuze plannen met de dorpskern Elzestraat. De werken gaan begin 2017 effectief van start. De hernieuwing van deze dorpskern is een eerste stap van een heleboel werken in de verschillende kernen van de gemeente, verspreid over meerdere jaren. 

Joris De Pauw, N-VA-schepen van ruimtelijke ordening en openbare werken, is tevreden: “Ik ben verheugd dat de werken eindelijk kunnen starten. We hebben reeds een heel traject achter de rug van bouwaanvragen en aanbestedingen. Als alles goed verloopt starten we begin 2017 met de eerste fase van de werken.”

Toekomstbeeld parking Michielsbad
De werken omvatten de aanleg van een nieuwe parking bij het Sint-Michielskasteel (45 plaatsen), de heraanleg van het dorpsplein en de heraanleg van het plein voor het zwembad.

Voor de aanleg van de parking werd na aanbesteding gekozen voor de firma L. Janssens. Deze werken worden begroot op 231.645 euro. De bouwvergunning voor deze nieuwe parking is reeds bekomen. Voor de heraanleg van de pleinen werd na aanbesteding gekozen voor de firma Houwelyck. Deze werken worden begroot op 794.809 euro. De bouwvergunning voor deze heraanleg zal normaal gezien deze maand nog worden bekomen.

De Pauw vult aan: “We leggen eerst de nieuwe parking aan, zodat deze klaar is als we aan het dorpsplein beginnen. Voordat we effectief aan het dorpsplein beginnen werken, zullen we de bewoners zeker nog informeren omtrent de precieze planning van de werken. Indien alles vlot verloopt, zijn de werken kort na de zomer afgerond.”

De gemeente investeert sterk in de verfraaiing van haar verschillende dorpskernen omdat ze op die manier bijdraagt aan een sterk sociaal en economisch weefsel. Sterke en mooie dorpskernen waar bewoners kunnen wonen en werken.

Meer informatie?
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is