Wegenis- en rioleringswerken in Heidijk en Bredeheide starten in mei

Op 30 maart 2021

Dit voorjaar starten er wegenis- en rioleringswerken in de Heidijk en een deel van de Bredeheide in Sint-Katelijne-Waver.

In 2019 kreeg een deel van de Bredeheide samen met de Zonstraat al een nieuwe, gescheiden riolering en een nieuwe weginrichting. Nu is ook de rest van de Bredeheide aan de beurt, samen met de aangrenzende Heidijk. 

“Met deze werken willen het gemeentebestuur en Pidpa-Riolering het afvalwater van de woningen, dat momenteel terechtkomt in de open grachten, scheiden van het hemelwater en aansluiten op een nieuwe riolering onder de rijbaan”, vertelt schepen van openbare werken Joris De Pauw (N-VA). “Het regenwater van de daken, opritten en rijbanen blijven we naar de bestaande grachten leiden.”

Niet alleen de riolering wordt vernieuwd, ook de rijbaan zelf. Overal komt een rijbaan in asfalt. “Nu liggen er betonplaten, maar asfalt is comfortabeler, zeker voor fietsers”, weet schepen De Pauw. “Niet onbelangrijk, aangezien de fietsknooppunten er passeren.”

“In de Bredeheide gaan we tussen de Duffelstraat en de Heidijk de bermen verstevigen met grasdals. Die zullen waterdoorlatend en voldoende stevig zijn. Op die manier zullen we vermijden dat hier in de toekomst nog putten ontstaan", aldus schepen De Pauw. De bomen in de Heidijk blijven en de aannemer zal de nodige zorg aan de dag leggen om deze niet te beschadigen tijdens de werken.

De werken starten op 25 mei en zullen ongeveer één jaar duren. In de eerste fase wordt gestart in het stuk van de Bredeheide tussen Deegmortels en Pompeloerestraat. Nadien volgen de Bredeheide tussen Duffelstraat en Zonstraat (kruispunt inbegrepen) en de Heidijk. De werken zullen uitgevoerd worden door de lokale aannemer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver.

(Foto: Bredeheide - zicht vanaf kruispunt Duffelstraat richting Heidijk. Fotograaf: Kees Verwaard)

Voor meer informatie, contacteer:
Joris De Pauw, schepen van openbare werken (N-VA)
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is