We legden de verdeelsleutel voor het tweede coronafonds vast

Op 9 december 2020

Begin november kondigden we de start van een tweede coronafonds aan (klik hier voor het artikel). Vandaag lichten we de vastgelegde verdeelsleutel toe.

N-VA zorgt voor steun, wanneer nodig. Een tweede lockdown betekent een tweede coronafonds. Dat beloofden we tijdens de eerste lockdown en wij houden steeds ons woord. Ook nu weer maakt de gemeente 100.000 euro vrij.

Op de gemeenteraad werd de verdeelsleutel reeds vastgelegd. Gemeenteraadsvoorzitter Jeroen Baeten: “We voorzien dit fonds voor de meest getroffen sectoren van onze lokale economie, de vrije basisscholen, onze toeristische partners met personeel Roosendael vzw en ‘t Grom vzw, onze verenigingen met infrastructuurkosten en langdurig technisch werklozen.“

De verdeelsleutel ligt vast als volgt:
- Getroffen sectoren: 50.000 euro;
- Skwinkel: 3.500 euro (voor actie Hart voor Horeca, en voor het voorzien van een opleidingsaanbod);
- Vrije basisscholen: ieder 1.250 euro, dus 5.000 euro in totaal;
- 5.000 euro voor Roosendael + 5.000 euro voor 't Grom, als toeristische partners met personeelskosten;
- 21.500 euro voor verenigingen met infrastructuurkosten; hier komt nog 21.000 euro bij als restant van het Vlaams fonds voor het sociaal weefsel dat we ontvingen;
- 10.000 euro voor langdurig technisch werklozen omwille van corona; hier komt nog (minstens) 8.000 euro van het Vlaams fonds voor sociale acties.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is