“Volume zacht, nog een fijne nacht”: gemeente maakt feestvierders erop attent zonder lawaai naar huis te keren

Op 7 oktober 2022

De fuifbox die het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver uitleent aan organisatoren van evenementen is een item rijker: naast onder andere een geluidsmeter en polsbandjes, vinden ze nu ook een banner in de box. De banner spoort feestvierders aan na het evenement zonder geluidsoverlast huiswaarts te keren.

“Onze gemeente is een levendige plek waar heel regelmatig activiteiten en evenementen plaatsvinden. En dat is fijn”, vertelt Jeroen Baeten, N-VA-schepen van feesten en evenementen.

“Maar vaak zijn feestgangers op weg naar huis nog in een lawaaierige stemming. Dat kan voor onnodige bijkomende geluidsoverlast zorgen. Met de banners willen we feestvierders die een evenement verlaten eraan herinneren de nachtrust van de buurtbewoners niet te verstoren. Onze banner vraagt om het volume zacht te houden en toont enkele quotes met als doel het respect voor de buurtbewoners te versterken.”

Samenwerking met organisatoren 

Het gemeentebestuur vraagt alle organisatoren de banner op een opvallende plek nabij de uitgang van hun evenement bevestigen. Dit weekend zal de banner voor het eerst te zien zijn tijdens Parsival Knalt, een feestweekend georganiseerd door Scouts en Gidsen Parsival.

Voor meer info, contacteer:
Jeroen Baeten, schepen van feesten en evenementen (N-VA)
0479 90 14 98, jeroen.baeten [at] skw.be

Kristof Sels, burgemeester en schepen van communicatie (N-VA)
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is