Verkoop site Leyland maakt nieuwe investeringen voor sport, jeugd en cultuur mogelijk

Op 22 november 2016
Verkaveling Leyland vooraanblik

Op 30 november zullen het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver en de firma Durabrik de verkoop afronden van de site waar vroeger sporthal Leyland stond. Binnen dit en vijf jaar verrijzen hier 24 betaalbare gezinswoningen. Met geld dat de gemeente ontvangt voor de grond, zal het nieuwe investeringen in infrastructuur voor sport, jeugd en cultuur bekostigen.

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) van Sint-Katelijne-Waver heeft zijn goedkeuring gegeven voor de verkoop van het stuk grond waar vroeger de sporthal Leyland stond. “De Raad van Bestuur van het AGB keurde de verkoop van de site van de oude sporthal aan een private ontwikkelaar unaniem goed”, vertelt N-VA-burgemeester en AGB-voorzitter Kristof Sels. “De site van het zwembad zal normaal gezien behouden worden voor sociale woningbouw.”

Verkaveling Leyland grondplan
Het AGB verkoopt het perceel aan de firma Durabrik. De voltallige raad van bestuur van het AGB gaf unaniem zijn goedkeuring voor deze verkoop. “Als gemeente wilden we een kwalitatief hoogstaand woonproject en de firma Durabrik kon ons overtuigen. Zij tekenden een groene verkaveling uit die plaats biedt aan 24 woningen en heel wat publieke groene ruimte bevat”.

Nu de verkoop gesloten is, kan het snel gaan met de ontwikkeling van het terrein. “Durabrik zal nu een verkavelingsvergunning en bouwvergunning aanvragen. Normaal gezien zijn alle vergunningen binnen de twaalf maanden beschikbaar. Daarna zijn ze verplicht om binnen de vijf jaar de woningen te bouwen. De koper heeft dus een bouwverplichting”, vertelt schepen voor ruimtelijke ordening en huisvesting Joris De Pauw. 

Bij de verkoop van dit terrein maakte het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver een bewuste keuze om te gaan voor betaalbaar wonen. “De verkoopprijzen zijn vastgelegd in de overeenkomst met de koper, zodat het project kadert binnen betaalbaar wonen. Speculatie is niet mogelijk”, aldus De Pauw. “Kopers die een band hebben met de gemeente krijgen voorrang bij de verkoop van de woningen. Als gemeentebestuur zetten we volop in op betaalbaar wonen en wonen in eigen streek. 

Sint-Katelijne-Waver ontvangt 1,75 miljoen euro voor het terrein. De burgemeester benadrukt dat het gemeentebestuur het geld niet zal gebruiken voor dagelijkse werking. “We reserveren dit bedrag volledig voor nieuwe investeringen in infrastructuur voor sport, jeugd en cultuur”, zo besluit Kristof Sels.

Meer informatie?
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is