Sint-Katelijne-Waver keurt bouwvergunning goed voor 24 eengezinswoningen

Op 1 maart 2018

Het college van burgemeester en schepenen van Sint-Katelijne-Waver heeft een bouwvergunning afgeleverd aan de firma Durabrik voor de bouw van 24 eengezinswoningen. De woningen komen naast de bibliotheek, op zo’n kilometer van het dorpscentrum.

De 24 eengezinswoningen zijn een mengeling van gesloten en halfopen bebouwingen. De perceelsoppervlakte varieert van 141 tot 312 vierkante meter. Via een wandelpad zijn de tuinen langs achter bereikbaar. Centraal komt een groen hart met speelruimte, bomen en een waterbekken.

De verkoop van de woningen is intussen gestart. Het gemeentebestuur kwam met Durabrik een voorrangsperiode van vier maanden overeen voor personen die een band met Sint-Katelijne-Waver kunnen aantonen. Dit kan gaan om personen die al in de gemeente wonen, er werken, kinderen hebben die er school lopen of er familieleden in de eerste graad hebben. Deze voorrangsperiode loopt tot 19 juni 2018.

Joris De Pauw, N-VA-schepen van huisvesting: “de gemeente was eigenaar van deze gronden. Via een wedstrijd hebben we gekozen voor Durabrik. We hebben een aantal voorwaarden vastgelegd rond wonen in eigen streek en betaalbaar wonen. De prijs van de woningen is in overleg met de gemeente vastgesteld.”

Meer info vindt u op de website van Durabrik: www.durabrik.be. Op 8 maart om 19.30 uur organiseert het bedrijf een infoavond in het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver. Wie aanwezig wil zijn, moet inschrijven via info [at] durabrik.be of 09 280 60 60.

Voor verdere informatie contacteer:
Joris De Pauw, schepen van huisvesting
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is