Sint-Katelijne-Waver gaat activiteitenaanbod voor tieners uitbouwen

Op 21 februari 2022

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver wil een ruimer activiteitenaanbod voorzien voor de vele tieners in de gemeente. “Voor kinderen tot 12 jaar organiseren we heel wat tijdens de schoolvakanties. Voor tieners is er veel minder te doen, hoewel er ook bij hen vraag naar is. Dat willen we veranderen.”

Speelpleinwerking Speelbal, BKO’s op vier locaties, losse spelnamiddagen, activiteiten van verenigingen en organisaties die vakantiewerking aanbieden: tijdens de verschillende schoolvakanties hebben kinderen van de lagere school in Sint-Katelijne-Waver keuze te over om zich te amuseren. Maar eens ze naar het middelbaar gaan, wordt het aanbod, net als in veel andere gemeenten, heel wat kleiner. Dat wil het gemeentebestuur nu veranderen.

“Zowel van ouders als van de jongeren zelf kregen we regelmatig berichten dat ze het tof zouden vinden mochten er ook voor hen leuke activiteiten georganiseerd worden tijdens de schoolvakanties”, aldus N-VA-schepen van jeugd Jeroen Baeten. “De komst van de fuif- en evenementenzaal met jeugdhuis over twee jaar biedt heel wat mogelijkheden, maar daar gaan we niet op wachten. Al dit voorjaar en zomer willen we voor de tieners in onze gemeente coole, op hun leeftijd afgestemde activiteiten organiseren.”

Gratis en betalende activiteiten

Een eerste stap naar deze tieneractiviteiten wil schepen Baeten maandag zetten. “Aan de gemeenteraad zal ik dan vragen om een retributiereglement goed te keuren dat ons toelaat tariefafspraken te maken voor de tieneractiviteiten. De komende weken kan ons Huis van het Kind de verschillende activiteiten vastleggen. We hebben alvast heel wat goede ideeën, onder meer skate-, deejay- en Tiktok-initiaties staan in de stijgers.”

Ook bij de tieneractiviteiten wil de gemeente een goed evenwicht vinden tussen gratis en betalende activiteiten. “Uit de gemeentemonitor blijkt dat 13 procent van de gezinnen in onze gemeente het moeilijk heeft om rond te komen. Ook de jongeren uit deze gezinnen willen we bereiken, daarom vinden we het als kindvriendelijke gemeente belangrijk om ook activiteiten gratis aan te bieden. Zo krijgt iedereen de kans om mee te doen”, aldus schepen Baeten.

Foto: N-VA-schepen van jeugd Jeroen Baeten (rechts) met dj Bram Delux.

Voor meer info, contacteer:
Jeroen Baeten, schepen van jeugd (N-VA)
0479 90 14 98, jeroen.baeten [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is