Nieuw wegdek en eindelijk riolering voor Vossevelden

Op 30 juni 2020

Begin deze week is een aannemer gestart met wegenis- en rioleringswerken in Vossevelden. Pidpa-HidroRio en het gemeentebestuur slaan de handen in elkaar om de straat te voorzien van nieuwe, gescheiden riolering en een nieuw wegdek.

In Vossevelden is momenteel nog geen riolering. Het afvalwater loopt samen met het regenwater in open en vervuilde grachten. "Zulke toestanden kunnen niet langer", vindt schepen van openbare werken Joris De Pauw (N-VA). "We gaan nu in Vossevelden een volledig gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Afvalwater en hemelwater zullen apart worden afgevoerd."

Voor de afvoer van het hemelwater voorziet Pidpa-HidroRio een combinatie van grachten en een riolering. "Het water van de grachten wordt eerst gebufferd zodat het tijd heeft om te infiltreren in de grond. Bij hevige regenval loopt het water door naar de Dorpsbeek", aldus N-VA-schepen van grachten Jan Broes.

Wanneer alle buizen in de grond zitten, komt er bovengronds een nieuwe wegverharding. “De huidige asfaltbaan was dringend aan vervanging toe. We voorzien nu asfalt vanaf het begin van de straat tot aan de voetbal- en scoutslokalen. Vanaf daar tot het einde van de straat komen er zandkleurige betonstraatstenen met de goot voor het regenwater centraal in de rijbaan”, aldus schepen de Pauw. Vossevelden is een fietsstraat en zal dat ook na de heraanleg blijven.

De werken gingen van start op maandag 29 juni. Als alles naar wens verloopt, zijn ze klaar tegen eind dit jaar. “Tijdens de werken voorziet de aannemer een laag steenslag zodat de straat steeds toegankelijk is voor lokaal verkeer. We vragen bezoekers van de voetbal en de scouts wel om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Want keren en kruisen zal moeilijk zijn”, besluit schepen De Pauw.

Het kostenplaatje van het project bedraagt 607.670,02 euro (incl. btw). Het gemeentebestuur neemt daarvan 137.963,78 euro (incl. btw) voor zijn rekening.

Voor meer info, contacteer:
Joris De Pauw, schepen van openbare werken en omgeving
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be

Jan Broes, schepen van grachten en waterlopen
0475 57 42 34, jan.broes [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is