Laatste containerklassen verdwijnen uit GLOC

Op 2 oktober 2017

Het oude prefab-gebouw in basisschool GLOC is verwijderd en vervangen door twee grote en één kleinere klas. De nieuwe gebouwen voldoen aan de huidige isolatie- en comfortnormen. Tegelijkertijd werd de tuin naast de nieuwe klassen opgekuist, later dit jaar komt er nog nieuwe beplanting en leggen we een gezellig zitplekje voor de leerlingen aan. Het zal een stukje ‘groenere’ speelplaats worden voor de kleuters, en ook een buitenruimte grenzend aan de nieuwe klasjes om te gebruiken tijdens de lessen.

"De nieuwe gebouwen zijn opgebouwd uit standaard prefab modules, hierdoor konden ze heel snel geplaatst worden", licht N-VA-schepen voor openbare werken Joris De Pauw toe. Toch voldoen de nieuwe klassen aan de huidige isolatie- en comfortnormen. Ze zijn voorzien van een automatische luchtverversing, warmtepompen met verwarming en airco en ze hebben ook alle drie whiteborden met beamers.

De klassen werden afgewerkt met hout om een meer tijdloze en warme uitstraling te geven. 

"De nieuwe klassen zal men gebruiken voor de lessen levensbeschouwelijke vorming. Men is nog volop bezig om de nieuwe klassen in te richten, maar de lokalen zijn sinds enkele dagen wel al in gebruik", besluit Joris De Pauw.

Deze nieuwbouw kost 191.557,89 euro, exclusief BTW. 

Voor meer informatie, contacteer:
Joris De Pauw, N-VA-schepen van openbare werken 
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] sintkatelijnewaver.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is