Groen licht voor grote rioleringsprojecten in Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Op 5 september 2018

De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft de voorbije jaren in samenwerking met haar rioleringspartners Aquafin en Pidpa/HidroRio een ambitieuze meerjarenplanning uitgewerkt voor heel wat grote rioleringsprojecten. Het zwaartepunt van het investeringsprogramma ligt de komende jaren in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

“Een rioleringsproject vraagt doorgaans jaren van voorbereiding. Bij het begin van de legislatuur hebben we heel wat dossiers opgestart, en dat werpt nu zijn vruchten af”, zegt N-VA-schepen van openbare werken Joris De Pauw. “Voor heel wat dossiers hebben we nu de toezegging van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) op zak voor subsidies voor de aanleg van riolering en nieuwe straten. Nadat de voorbije jaren belangrijke dossiers in het centrum en in Elzestraat werden gerealiseerd, komt het zwaartepunt van het investeringsprogramma de komende jaren in Onze-Lieve-Vrouw-Waver te liggen.”

Voor de kern Onze-Lieve-Vrouw-Waver ontvingen Aquafin of Hidrorio eerder al subsidietoegezeggingen voor de aanleg van rioleringen van de Molenstraat, Berlaarbaan, het resterende deel van de Leemstraat, Bergstraat, Oude Bergstraat, Heiken, Slameuterstraat en Duivelshoek. Recent werden twee bijkomende dossiers op het investeringsprogramma van de VMM geplaatst, met name Dijk-Dorp en de Bosstraat.

“Op die manier zullen we het grootste deel van Onze-Lieve-Vrouw-Waver van nieuwe riolering en een nieuw regenwaterafvoersysteem voorzien”, gaat N-VA-schepen De Pauw verder. “Samen met deze werken wordt dan ook het openbaar domein volledig hernieuwd. In al deze dossiers zijn studiebureaus aan het tekenen. De projecten zullen project per project uitgevoerd worden. We starten in 2019 met de heraanleg van de Molenstraat. Uiteraard zullen wij de inwoners per project nog goed communiceren en informeren.”

Ondertussen blijven ook belangrijke dossiers in het centrum van de gemeente, zoals Bredeheide, Wilsonstraat, Kempenaerestraat en Vossevelden, en in Elzestraat, met Beukendreef, Fermerijstraat en Kuikenstraat, op het investeringsprogramma staan en wordt daar hard aan doorgewerkt.

Joris De Pauw besluit: “De grote rioleringsprojecten in het centrum van Onze-Lieve-Vrouw-Waver laten ook toe om het project van de dorpskernvernieuwing verder uit te werken. Samen met de rioleringswerken kunnen ook het dorpsplein en de parking aan ‘de wissel’ heringericht worden. Op die manier valt de puzzel in elkaar.”

Berlaarbaan, Molenstraat of Bergstraat zijn belangrijke fietsverbindingen. De fietspaden die er nu zijn, voldoen niet meer aan de huidige normen van een veilig en comfortabel fietspad. Met de rioleringswerken zullen we daarom ook meteen nieuwe fietspaden aanleggen conform de huidige eisen van het Vlaamse fietsvademecum. Daardoor kunnen we ook een beroep doen op subsidies van de Vlaanderen en de provincie.

Voor meer in formatie, contacteer:
Joris De Pauw, schepen van openbare werken
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is