Gemeenteraad Sint-Katelijne-Waver keurt ruimtelijk uitvoeringsplan Bruultjeshoek definitief goed

Op 5 december 2016
RUP Bruultjeshoek

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver keurt op maandag 5 december 2016 het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Bruultjeshoek definitief goed. Tijdens het openbaar onderzoek werden er geen fundamentele bezwaren gemaakt, zodat het RUP in zijn huidige vorm goedgekeurd kan worden. Hierdoor kunnen de scouts en gidsen hun nieuwe jeugdlokalen bouwen.

Joris De Pauw, N-VA-schepen van ruimtelijke ordening, licht toe: “Dit RUP is inderdaad erg belangrijk voor de kern Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Door dit RUP kunnen de scouts en gidsen hun nieuw jeugdlokalen oprichten, kan de sporthal Bruultjehoek uitbreiden en kan het binnengebied omgevormd worden tot een sport- en recreatiegebied.”

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver maakt in dit RUP een aantal moedige keuzes. Zo worden er ettelijke hectare woonuitbreidingsgebied omgezet in gemengd open ruimte gebied. Op die manier bewaart de gemeente de open ruimte nabij de kern van Onze-Lieve-Vrouw-Waver en vermijdt men dat er in het binnengebied woningen gebouwd kunnen worden. Een maatschappelijk verantwoorde keuze.

De Pauw vult aan: “Dit RUP is ook sterk gedragen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. We organiseerden meerdere infomomenten voor de buurt. Het beperkt aantal bezwaarschriften toont aan dat het draagvlak voor dit RUP erg groot is.”

Kristof Sels, burgermeester en tevens schepen van sport en jeugd, is eveneens tevreden: “Voor de jeugd en de sportclubs is dit RUP enorm belangrijk. De scouts en gidsen dienen normaal gezien nog dit jaar hun bouwaanvraagdossier voor de nieuwe jeugdlokalen in. In principe volgt de vergunning snel en kan de bouw op korte termijn starten.”

“Het terrein voor de nieuwe jeugdlokalen is ongeveer 1 ha groot en is eigendom van de gemeente. Wij verlenen een opstalrecht aan de scouts en gidsen, zodat ze op het terrein van de gemeente kunnen bouwen. Wij ondersteunen deze verenigingen ook financieel sterk met subsidies en een renteloze lening”, vult Sels aan.

De gemeente stelde eveneens al een studiebureau aan voor de inrichting van het sport- en recreatiegebied. Dit wordt een werk van meerdere jaren dat in goed overleg met alle betrokkenen zal moeten gebeuren. Ook hier streeft de gemeente naar een groot draagvlak.

Meer informatie?
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is