Gemeentebestuur en inwoners klinken op vernieuwde straten

Op 14 september 2021

De wegenis- en rioleringswerken in de Leemstraat, zijstraat Leemstraat, Lemenhoekstraat, Kegelslei en IJzersteinlei zijn sinds kort afgerond. Deze straten beschikken nu volledig over een gescheiden riolering en een nieuwe weginrichting. Om de bewoners te bedanken voor hun geduld en de vernieuwing samen te vieren, nodigde het gemeentebestuur hen ter plekke uit voor een feestelijke afsluiter.

“Vorig jaar in juni startten de werken in de Leemstraat, zijstraat van de Leemstraat en in Kegelslei. Pidpa-HidroRio ging eerst hier aan de slag om een gescheiden riolering aan te leggen. Het gemeentebestuur maakte van de gelegenheid gebruik om de wegeninfrastructuur mee te vernieuwen”, vertelt Joris De Pauw, N-VA-schepen van openbare werken. 

Na de aanbreng van de nieuwe wegverharding in asfalt verplaatste de werfzone zich naar de Lemenhoekstraat en IJzersteinlei. “We hebben geprobeerd de hinder voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken, daarom werden de werken ook opgedeeld in fases. Al kunnen we dergelijke werken natuurlijk niet onopgemerkt uitvoeren. Met de receptie vanavond willen we de bewoners bedanken voor hun geduld en begrip. En nu heffen we samen het glas op het einde van de werken!”

Het kostenplaatje voor de totale werken bedraagt 2,5 miljoen euro waarvan de gemeente een 400.000 euro ten laste neemt.

Voor meer informatie, contacteer:
Joris De Pauw, schepen van openbare werken (N-VA)
joris.de.pauw [at] skw.be, 0473 22 00 16

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is