Gemeente stelt nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan RUP Bruultjeshoek voorlopig vast.

Op 11 juni 2016

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver stelde op 6 juni 2016 het ruimtelijk uitvoeringsplan Bruultjeshoek voorlopig vast. Het voorlopig vastgesteld ruimtelijk uitvoeringsplan zal nu onderworpen worden aan een openbaar onderzoek van 60 dagen. Gedurende die 60 dagen kan iedere burger het dossier komen inkijken en eventueel bezwaren formuleren.

Joris De Pauw, schepen van ruimtelijke ordening, “Voor ons is dit een heel belangrijk ruimtelijk uitvoeringplan. Door dit ruimtelijk uitvoeringsplan kunnen verschillende doelstellingen gerealiseerd worden: het binnengebied krijgt definitief een groene invulling in functie van de open ruimte, sport en recreatie, en de jeugdverenigingen van Onze-Lieve-Vrouw-Waver kunnen herlocaliseren naar een specifiek voor hen afgebakende zone.”

Het ruimtelijk uitvoeringsplan heeft betrekking op een groot binnengebied, tussen de Kruisweglei, De Kerkhoflei, de Vinkenhofstraat en de Waverlaan, gelegen tegen de kern van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Dit binnengebied was volgens het gewestplan bestemd als woonuitbreidingsgebied, maar zal nu worden omgezet in een groene bestemming. Een ontwikkeling voor woningen is dan niet meer mogelijk.

Het binnengebied heeft een oppervlakte van ongeveer 10 ha. Voor de scouts wordt een terrein van 1 ha voorzien waarop ze een gebouw met een vloeroppervlakte van 1.500 m² kunnen plaatsen.

Burgemeester Kristof Sels is eveneens tevreden: ““Het RUP is een enorme stap voorwaarts in het opwaarderen van onze gemeente: het biedt gigantische mogelijkheden. Eindelijk zullen de scouts en de gidsen een nieuw lokaal kunnen zetten, met bijhorende grond om te spelen. En het binnengebied kan nu verder uitgewerkt worden als sport- en speelpark voor sportclubs, vrije sportliefhebbers, kinderen, jongeren, gezinnen, …”

De Pauw besluit: “De gemeente heeft heel wat tijd geïnvesteerd in het uitbouwen van een draagvlak. Zo werd er een infomarkt georganiseerd, werden de plannen regelmatig toegelicht op kernraden en vond er specifiek overleg plaats met een aantal aangelanden en eigenaars. Het is de doelstelling dat we dit ruimtelijk uitvoeringsplan dit najaar definitief gaan vastleggen, zodat we daarna ook de bouwvergunning voor de nieuwe jeugdlokalen kunnen afleveren. De scouts zouden dan medio 2017 kunnen starten met de bouwwerkzaamheden.”

Het openbaar onderzoek loopt van 18 juli tot en met 16 september 2016.

 

Voor meer in formatie, contacteer

Joris De Pauw, schepen van ruimtelijke ordening

0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be
 

Kristof Sels, burgemeester en schepen van sport

0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is