Gemeente Sint-Katelijne-Waver laat enkel gefaseerde ontwikkeling van woongebied Maenhoevevelden toe

Op 14 december 2016
Maanhoevevelden

Op maandag 19 december 2016 zal de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver zich moeten uitspreken over de ontwikkeling van het woongebied Maenhoevevelden. Er liggen twee voorstellen op tafel. De intercommunale IGEMO pleit voor een gefaseerde ontwikkeling, met in eerste instantie een verkavelingsproject van 3 ha voor een vijftigtal woningen. Een private ontwikkelaar wenst de toelating te bekomen voor de ontwikkeling van het volledige woongebied, 20 ha in totaal. De gemeente kiest voor een gefaseerde aanpak, dus voor het voorstel van IGEMO.

Joris De Pauw, N-VA-schepen van ruimtelijke ordening, licht toe: “Na de intrekking van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor het woongebied Maenhoevevelden is de gewestplanbestemming woonuitbreidingsgebied opnieuw van kracht. Woonuitbreidingsgebieden kunnen ontwikkeld worden indien er een principieel akkoord wordt gegeven door de deputatie van de provincie. Daarvoor is dan weer een positief advies nodig van de gemeenteraad. We houden vanuit de gemeente dus zeker sterk vat op het dossier.”

Er werden twee dossiers ingediend met de vraag een principieel akkoord tot verkavelen te verlenen, één door intercommunale IGEMO en één door een private ontwikkelaar.

De aanvraag van IGEMO heeft betrekking op een deelproject van 3 ha, dit voor een vijftigtal woningen. De aanvraag is sterk onderbouwd met een globale inrichtingsstudie en een analyse van de waterhuishouding en de impact op de mobiliteit. Alle effecten zijn onder controle. 

Het dossier van de private ontwikkelaar is niet zo kwalitatief opgebouwd. De private ontwikkelaar wil een toelating voor de ontwikkeling van het volledige gebied van 20 ha, dit voor een 440-tal woningen.

De Pauw vult aan: “Het dossier van IGEMO bevat alle garanties op een kwalitatieve en duurzame ontwikkeling. De gemeente kan leven met een gefaseerde ontwikkeling van 3 ha. De ontwikkeling van de rest van het projectgebied kan in een latere fase bekeken worden. Door deze ontwikkeling kan IGEMO een vijftigtal nieuwe en betaalbare kavels op de markt brengen, waarbij de inwoners van onze gemeente voorrang hebben om een kavel aan te kopen.”

Het college van burgemeester en schepenen stelt aan de gemeenteraad voor om het aanvraagdossier van IGEMO positief te beoordelen en het aanvraagdossier van de private ontwikkelaar negatief te beoordelen. De gemeenteraad neemt op maandag 19 december 2016 een beslissing.

Meer informatie?
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is