Feestelijke opening van het nieuwe dorpsplein in Elzestraat

Op 17 september 2017

In amper vier maanden tijd werd het dorpsplein van Elzestraat, de parking aan het Michielsbad en de weg er tussen volledig vernieuwd. Zaterdag 16 september werd het nieuwe plein feestelijk geopend. Naar aanleiding van deze opening organiseerde vzw ‘Elzestraat Leeft’ de hele namiddag en avond een groots evenement met verschillende lokale acts en drank- en eetstanden.

Het verloop van de werken

Joris De Pauw, N-VA-schepen van openbare werken: “De zone tussen Groenstraat en Schouwvelden werd volledig heringericht. Het kerkplein werd ingericht als ontmoetingsplaats en is voorzien van aantrekkelijk straatmeubilair. In het najaar worden de plantvakken nog gevuld. Aan basisschool Octopus werd een uitwuifzone gemaakt. De parking aan het zwembad werd heringericht, het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. Hier werd ook een nieuwe overdekte fietsenstalling geplaatst”

In het voorjaar van 2017 werd reeds een nieuwe centrumparking aangelegd in de Groenstraat, naast de inrit van het Sint-Michielskasteel. Deze parking heeft 45 parkeerplaatsen. “De globale parkeercapaciteit is dus sterk toegenomen door deze nieuwe bijkomende parking”, vult De Pauw aan.

De werken zijn uitgevoerd door aannemer Houwelyckx en hebben in totaal ongeveer 60 werkdagen geduurd. De kostprijs bedroeg 694.282,74 euro. De Pauw besluit: “De werken zijn in zeer goede omstandigheden kunnen verlopen, met minimale hinder voor de omwonenden. Het resultaat is knap en duidelijk een opwaardering van het centrum van Elzestraat.”

De opening

De nieuwe vzw ‘Elzestraat Leeft’ organiseerde rond deze opening een groots evenement met allerlei lokale acts en drank- en eetstanden. Voor de kinderen waren er springkastelen, grimeurs en valse tattoos.

Voor meer informatie, contacteer:

Joris De Pauw, N-VA-schepen van openbare werken
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is