Dossier dat al 30 jaar aansleept, gaat eindelijk in uitvoering

Op 18 februari 2019

Begin maart starten wegenis- en rioleringswerken in de Beukendreef, Netestraat en Fermerijstraat in Sint-Katelijne-Waver. Dertig jaar nadat het dossier werd opgestart, kan het eindelijk in uitvoering.

Al drie decennia lang is er sprake om riolering aan te leggen in de Lange Zandstraat en enkele van de zijstraten. Pas enkele jaren geleden kwam het project echt van grond. Twee jaar geleden ging de spade in de grond in de Lange Zandstraat, Kalkoenstraat en Heidestraat. Nu zijn de Beukendreef, Netestraat en Fermerijstraat aan de beurt.

“In deze drie straten is er nog geen riolering aanwezig. Het afvalwater loopt er, net als het regenwater, in open en overwelfde grachten”, vertelt schepen van openbare werken Joris De Pauw (N-VA). “Samen met Pidpa-HidroRio leggen we er nu gescheiden riolering aan. De grachten behouden we voor de afvoer, berging en infiltratie van niet-vervuild hemelwater.”

Dat de werken nu starten, komt goed uit: ook het wegdek was dringend aan vervanging toe. Boomwortels duwen de weg omhoog en aan de zijkanten brokkelt het asfalt af of verzakt het. Nu zorgen we voor een mooi en comfortabel wegdek, met snelheidsminderende maatregelen in de Beukendreef en Fermerijstraat.

De werken starten begin maart en zijn, als alles vlot verloopt, klaar tegen eind dit jaar. Het kostenplaatje bedraagt 2.438.431,74 euro. Pidpa-HidroRio neemt het grootste deel van dit bedrag op zich. Het gemeentebestuur betaalt 291.542,50 euro.

Voor meer informatie, contacteer:
Joris De Pauw, schepen van openbare werken (N-VA)
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is