Buitenaanleg Loerenboske start 9 januari

Op 11 december 2017

Op dinsdag 9 januari start het laatste luik van de omgevingswerken aan de Dijkstein-school en de nieuwe zaal Loerenboske. Er komt een nieuwe parking, uitwuifzone en een stuk van de Maanhoeveweg wordt ingericht als fietsstraat.

Het gemeentebestuur investeert deze legislatuur ongeveer vijf miljoen euro in school Dijkstein en de omgeving. "We bouwden de nieuwe zaal Loerenboske waarin ook BKO Dijkstappers een stekje kreeg. De school zelf kreeg vijf nieuwe klaslokalen, een nieuwe refter, een nieuwe turnzaal en nieuw geïsoleerde daken. Ook de omgeving van rond de school en de zaal besloten we in een nieuw kleedje te steken”, vertelt N-VA-schepen van openbare werken Joris De Pauw.

De buitenaanleg omvat vijf zaken:
- verhoging van het kruispunt van de Maanhoeveweg en Wilgestraat;
- de Maanhoeveweg wordt ingericht als fietsstraat;
- er komt een nieuwe parking met 54 parkeerplaatsen, waarvan drie voor mindervaliden;
- aanleg uitwuifzone;
- tussen de school en de zaal komt een verkeersluwe ruimte. 

“De nieuwe buitenaanleg is het sluitstuk van een groter investeringsprogramma en zal er voor zorgen dat de schoolomgeving meer dan ooit kan uitgroeien tot een centrale plaats in deze kern van de gemeente, een groene verkeersluwe ontmoetingsplaats nabij de school, het zwembad en de nieuwe zaal. De nieuwe parking biedt onder meer de mogelijkheid voor de organisatie van evenementen op deze locatie”, besluit De Pauw 

De uitvoeringstermijn van deze werken wordt geraamd op 75 dagen. De werken zullen uitgevoerd worden door aannemer Hens NV. De kostprijs bedraagt 732.610 euro, waarvan 603.363 euro voor zijn rekening neemt. Pidpa-HidroRio betaalt 129.247 euro

Hinder beperken

Op dinsdag 9 januari starten de werken. “Vanaf dan wordt de Maanhoeveweg vanaf het zwembad tot aan de Maanhoevebeek volledig afgesloten”, vertelt schepen De Pauw . “Het kruispunt van de Wilgestraat en de Maanhoeveweg blijft zo lang mogelijk open voor het doorgaand verkeer. Pas als laatste fase van de werkzaamheden zal de aannemer dit kruispunt heraanleggen. Op die manier moet hij met het werfverkeer niet over het nieuw aangelegd kruispunt en beperken we de periode dat het kruispunt afgesloten wordt voor het verkeer.”

Tijdens de werken is de parking aan het Maanhoevebad niet toegankelijk. “Bezoekers van het Maanhoevebad willen we oproepen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Wie toch met de wagen komt, kan parkeren in de omliggende straten en te voet naar het zwembad wandelen. Voor mindervaliden voorzien we verschillende tijdelijke parkeerplaatsen vlakbij het zwembad. De aannemer zal het voetpad tot aan de ingang van het zwembad zo lang mogelijk begaanbaar houden. In de periode dat hij voor de ingang van het zwembad werkt, zal hij de werf elke avond zo achterlaten dat zwemmers proper en veilig aan het zwembad raken. Leerlingen, ouders en gebruikers van de zaal roepen we op om zoveel mogelijk langs de Berkelei te komen.”

Voor meer informatie, contacteer:
Joris De Pauw, schepen van openbare werken
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is