Bruultjeshoek-site wordt sport- en recreatieparadijs!

Op 13 juli 2018

Sporthal Bruultjeshoek in Onze-Lieve-Vrouw-Waver wordt uitgebreid en het braakland tussen de sporthal en de verderop gelegen nieuwbouw van Scouts Roeland en Gidsen Sint-Lucia wordt omgevormd tot een waar sport- en recreatiedomein.

"Inderdaad, we bouwen site Bruultjeshoek uit tot een waar sport- en recreatieparadijs. Dat doen we enerzijds door de sporthal zelf uit te breiden en anderzijds door in het aangelegen gebied sport- en recreatiemogelijkheden te voorzien," stelt Kristof Sels, burgemeester en schepen van sport.

Het is een groots dossier, vond ook Sport Vlaanderen. Minister Muyters investeert jaarlijks in grote sportfaciliteiten in gans Vlaanderen. En dit jaar krijgt ook ons dossier een deel van die subsidie.

"We maken van het kleintje zaaltje naast de cafetaria een volwaardige sportzaal, voornamelijk voor danslessen. Bovendien bouwen we vijf nieuwe kleedkamers, plus twee voor scheidsrechters.," geeft Veerle Stoffelen (N-VA), lid van het directiecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf, mee.

Elke Hellemans, N-VA-gemeenteraadslid en lid van het directiecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf, vult aan: "Het aangelegen gebied wordt uitgebouwd tot een sport- en recreatieparadijs, met onder meer een voetbalveld, een strand- en grasvolleybalterrein, een BMX-parcours en een Finse piste. Het domein wordt doorkruist door wandelpaden. Langsheen die paden komen er beweeg- en fitnesstoestellen."

"Achter de nieuwbouw van scouts Roeland en gidsen Sint-Lucia voorzien we een avontuurlijk speelterrein," vervolledigt gemeenteraadsvoorzitter Jeroen Baeten (N-VA).

"Dit alles past volledig in onze visie van sport voor allen. Het domein biedt kansen aan de verenigingen en clubs, maar is toegankelijk voor iedereen," besluit een trotse Sels.

Ook hier weer: #DeVeranderingWerkt, dankzij de N-VA!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is