32 nieuwe sociale woningen in Sint-Katelijne-Waver

Op 1 april 2019

In Onze-Lieve-Vrouw-Waver is een aannemer gestart met de aanleg van de nieuwe straat Sporkenboslei. De aanleg van deze nieuwe weg is de start voor de bouw van Hier komen vervolgens 32 nieuwe sociale woningen. 

De Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken (KLEMO) gaat langs de Schrans in Onze-Lieve-Vrouw-Waver 32 sociale woningen bouwen. De infrastructuurwerken zijn intussen begonnen. In het gebied komt een nieuwe straat, de Sporkenboslei, met riolering en andere nutsvoorzieningen. Tegen september moeten de infrastructuurwerken klaar zijn. Dan kan de bouw van de woningen starten.

Het project bevat twintig huizen en twaalf appartementen. De woningen hebben drie of vier slaapkamers en een tuin. De appartementen beschikken over één tot drie slaapkamers en een tuin of terras. KLEMO verwacht dat ze in het voorjaar van 2021 kunnen starten met de verkoop. Momenteel zijn er nog geen verkoopprijzen gekend. KLEMO bepaalt de prijzen op basis van de effectieve bouwkost. De toewijzing van de woningen gebeurt op basis van de inschrijvingen op een wachtlijst.

“Dit is een belangrijk project omdat het betaalbaar wonen in de regio mogelijk maakt”, vertelt N-VA-schepen van huisvesting Joris De Pauw. “Voor veel mensen blijft een eigen huis een moeilijk bereikbare droom en met projecten als dit biedt KLEMO daar een antwoord op. Jonge mensen die in de buurt zijn opgegroeid, krijgen zo de kans om daar te blijven wonen. Door de mix van verschillende types en groottes van woningen, is er een aanbod voor zowel alleenstaanden als jonge en/of grote gezinnen.”

In de periode 2021-2026 voorziet KLEMO nog een veertigtal bijkomende woningen in deze wijk.

Voor meer informatie, contacteer:
Joris De Pauw, schepen van openbare werken en huisvesting (N-VA)
0473 22 00 16, joris.de.pauw [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is