An Coen

Schepen voor sociale zaken, integratiebeleid, personeel en dierenwelzijn

Voorzitter Bijzonder Comite voor Sociale Zaken

Mijn naam is An Coen, 52 jaar en mama van Fabian, Helen en Jasper.

Na mijn studies Marketing te Antwerpen ben ik voor mijn eerste werkervaring naar het verre Venezuela getrokken om ervaring op te doen als marketeer. Terug in België ben ik gestart bij het toenmalige ASLK bij de afdeling fraudebestrijding. Vervolgens heb ik bij Sobemi de taak van verantwoordelijke planning en logistiek op mij genomen.

Na de herlocatie van deze firma naar Polen ben ik bij de VDAB gestart als trajectbegeleider. Hier werk ik nog steeds (nu deeltijds) na 19 jaar, zowel als  bedrijfsconsulent, attitudetrainer als begeleider van jongeren en langdurig werklozen. Na een korte loopbaanonderbreking waarin ik mijn eigen fitnesscentrum te Heiveld heb uitgebaat ben ik dan uiteindelijk in de lokale politiek terecht gekomen.

Ik heb het voorrecht gehad om de voorbije legislatuur het mandaat van schepen te mogen vervullen, ik heb dit steeds met veel inzet, doortastendheid en plezier gedaan. Op financieel vlak hebben we onze gemeente terug gezond gemaakt en onze gemeentelijke schuld is nog nooit zo laag geweest. 

Op toeristisch vlak hebben we door de samenwerking met Mechelen onze gemeentelijke bezienswaardigheden meer in de verf kunnen zetten wat heeft geleid tot een ongezien bezoekersaantal het voorbije jaar. Ook de opening van de staanplaatsen voor kampeerwagens aan het gemeentehuis heeft onze gemeente weer iets meer op de kaart gezet.

Voor dierenwelzijn hebben we al heel wat gerealiseerd, er was zelfs geen schepen voor dierenwelzijn in de vorige legislaturen! Dieren hadden geen afdwingbare rechten in onze gemeente, nu kunnen we snel optreden en zelfs gasboetes uitdelen bij verwaarlozing en/of mishandeling. De openingen van de hondenlosloopzones waren een groot succes waardoor we nu ook op zoek zijn naar geschikte terreinen om nog meer hondenweides (al dan niet met zwemvijver) te kunnen realiseren. Maar er is nog een lange weg te gaan om belangrijke thema’s te kunnen aanpakken. Dan denk ik bijvoorbeeld aan een totaalverbod op onverdoofd slachten.

Mijn nieuwe bevoegdheden voor de volgende 6 jaar zijn sociale zaken, integratie, voorzitter bijzonder comité voor de sociale dienst en dierenwelzijn.

Wat ik vooral wil realiseren is een doorgedreven activeringsbeleid naar reguliere tewerkstelling, ook integratie blijft een belangrijk aandachtspunt waarbij het leren van de Nederlandse taal prioritair blijft.

Op vlak van dierenwelzijn zijn we met verschillende projecten bezig om de kwaliteit van leven van onze dieren te vrijwaren.