"Werken bewust na elkaar en niet tegelijkertijd"

Op 5 april 2022

De komende weken staan er in de buurt van de Mechelsesteenweg, Lombaardstraat en R6 drie wegenwerken op het programma die enige impact hebben op het verkeer. "Het gaat telkens om werken van niet-gemeentelijke organisaties. Als gemeentebestuur hebben we de werken zo ingepland dat ze niet tegelijk vallen. Op die manier willen we de hinder doenbaar houden", klinkt het bij het gemeentebestuur.

Gisteren maandag is Fluvius gestart met onderhoudswerken aan hun netwerk in de Lombaardstraat. Als gevolg van deze werken geldt er tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Lombaardstraat in de richting van de Berlaarbaan. Deze werken duren tot volgende week dinsdag 12 april.

Een week later, op dinsdag 19 april, start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de oprit van de R6 aan de Mechelsesteenweg. Het wegdek op de oprit is op enkele plaatsen verzakt en moet opnieuw aangelegd worden. Deze werken duren tot en met vrijdag 22 april. Tijdens deze vier dagen is de oprit van de R6 afgesloten. Verkeer moet omrijden via de Lombaardstraat en Berlaarbaan.

Na de werken aan de oprit van de R6, is de Mechelsesteenweg zelf aan de beurt. Op maandag 25 april start Proximus met werken voor sneller internet. Van net voor de Lombaardstraat tot aan Heiveld zullen ze in het fietspad om de vier meter een put maken. De rijbaan blijft beschikbaar, maar fietsers moeten het fietspad aan de overkant van de straat gebruiken. Dat wordt tijdelijk tweerichtings.

“Een hele puzzel, maar we hebben hem gelegd”

Dat deze drie werken allemaal na elkaar plaatsvinden, is geen toeval. “Toen de aanvragen binnenkwamen, zagen we dat de periodes waarop men ze wilde uitvoeren, overlapten”, vertelt N-VA-burgemeester Kristof Sels. “Dat zou voor een waar verkeersinfarct zorgen. Dus zijn onze diensten in overleg gegaan met de verschillende aannemers en hebben we de werken dus bewust na elkaar geplaatst en niet tegelijkertijd.”

"Het was een hele puzzel, maar we zijn erin geslaagd om hem te leggen. Ik wil onze medewerkers van de dienst openbare werken hiervoor een pluim geven en de betrokken aannemers bedanken. Door een goede communicatie en goede samenwerking slagen we erin om de hinder voor de weggebruiker tot een minimum te beperken.”

Voor meer info, contacteer:
Kristof Sels, burgemeester (N-VA)
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is