Welkom in de 'Maand van de Kadodderloop'!

Op 7 juni 2021

De eerste vrijdag van juni, dat is al vele jaren de vaste afspraak voor de Kadodderloop. Door de coronapandemie kan deze recreatieve loopwedstrijd voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Als alternatief organiseert het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver de Maand van de Kadodderloop. Een hele maand juni kunnen lopers op eigen houtje drie bewegwijzerde routes lopen door en rond het centrum van Sint-Katelijne-Waver.

Aan het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver vertrekken drie nieuwe looproutes van 3, 5 en 10 kilometer. Ze kaderen in de Maand van de Kadodderloop. “Door de coronacrisis kunnen we de Kadodderloop, die jaarlijks zo’n 1.500 lopers en heel wat supporters, naar het centrum van onze gemeente lokt, niet organiseren”, vertelt burgemeester en schepen van sport Kristof Sels (N-VA).

“Maar we wilden iets doen voor de lopers. Vandaar de Maand van de Kadodderloop. We stippelden drie nieuwe looproutes uit en die kunnen lopers een hele maand juni lopen. We kozen loopvriendelijke en verrassende wegen. Zo passeren de 5 en 10 km door de Hondsbossen. Aan het einde van de drie looproutes kunnen de lopers een originele foto nemen aan het Maand van de Kadodderloop-fotobord en de foto delen via hun sociale media.”

Burgemeester Kristof Sels (N-VA) kreeg vrijdag 4 juni de eer om als eerste de Kadodderloop te lopen. Al zeggen we beter ‘rijden’. Hij legde de 3 kilometer af in een sportrolstoel. “Als gemeente hebben we veel aandacht voor G-sport en bij een gewone Kadodderloop is er altijd een G-loop. Dat mocht dus nu ook niet ontbreken. Voor de Kadodderloop van 3 km zochten we speciaal rolstoel- en kinderwagenvriendelijke wegen op. We hopen dus dat ook veel G-sporters zich aan onze Maand van de Kadodderloop wagen”, besluit burgemeester Sels.

Start en aankomst van de drie looproutes bevinden zich aan het kampeerwagenterrein naast het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver (Voorland 1). Alle info vind je op www.skw.be/kadodderloop.

Voor meer informatie, contacteer:
Kristof Sels, burgemeester en schepen van sport
0494 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is