We stimuleren buitenspel met twee nieuwe pannakooien

Op 18 augustus 2021

Uit onderzoek van Kind & Samenleving bleek dat kinderen in Vlaanderen jaar na jaar minder buitenspelen. Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver hecht veel belang aan buitenspel en wil dit met de aankoop van twee extra pannakooien stimuleren. Samen met het multifunctioneel sportnet dat eind juli al werd geplaatst, creëert de gemeente zo extra recreatieve ruimtes in openlucht.

“Buitenspelen is belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen en jongeren”, vertelt N-VA-burgemeester en schepen voor jeugd- en sportbeleid Kristof Sels. “Uit onderzoek van Kind & Samenleving bleek niet enkel dat kinderen steeds minder vaak de buitenlucht opzoeken, maar ook dat ze meer en meer naar ruimtes met een duidelijk recreatief doel trekken wanneer ze dat wel doen. Met de plaatsing van twee nieuwe pannakooien creëren we meer van dergelijke ruimtes. Daarnaast ondersteunen we op die manier bewust een diversiteit aan spelvormen. De kooien zijn mobiel en kunnen dus op verschillende plaatsen in de gemeente neerstrijken.”

Voetbal in de kijker

Pannavoetbal won de laatste jaren aan populariteit. Dankzij de ronde vorm kunnen spelers elkaar niet in een hoek drijven en blijft het spel actief en dynamisch. Vanaf twee personen kan je al een potje pannavoetbal spelen. De eerste locaties van de nieuwe pannakooien zijn KSK Wavria en KFC Katelijne. De gemeente had al twee pannakooien in haar bezit. Die krijgen tegen begin september ook een nieuwe locatie: je vindt ze vanaf dan bij KGR Katelijne en RB Elzestraat.

Niet toevallig staan de vier pannakooien in september bij voetbalclubs. “In september is het Maand van de Sportclub. Bovendien zijn de kooien ook aangekocht in het kader van ‘Sporttak in de kijker’. In 2021 is voetbal de sporttak die we als gemeentebestuur extra aandacht willen geven”, voegt Kristof Sels nog toe.

Voor meer informatie, contacteer:
Kristof Sels, burgemeester en schepen voor jeugd- en sportbeleid (N-VA)
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is