We betrekken de kinderen bij de naamgeving van hun speelpleintjes

Op 18 november 2016
Kristof Sels speelplein Paarse Dino

Zes speelterreintjes in Sint-Katelijne-Waver zoeken een leuke naam. Hiervoor rekent de gemeente op de kinderen die er maar wat graag ravotten.

“In onze gemeente zijn er heel wat plaatsen waar kinderen en jongeren kunnen spelen, ravotten, sjotten, elkaar ontmoeten, … Denk aan het speelbos in de Verloren Hoek, de speelterreintjes in de gemeente, het Sint-Michielspark of de Hondsbossen. Voor zes speelpleintjes gaan we nu op zoek naar een speelse, grappige naam”, vertelt N-VA-burgemeester en schepen van jeugd Kristof Sels.

Voor de naamgeving roept het gemeentebestuur de hulp in van de kinderen uit de gemeente. “De kinderen kunnen een dier kiezen dat bestaat of uitgestorven is en geven het een foute kleur. Van dit fantasiedier maken ze een tekening. De verzonnen naam en de  tekening bezorgen ze dan aan de jeugddienst van de gemeente”, legt Sels uit. Voorstellen kunnen worden ingediend tot en met 30 november via jeugd [at] skw.be of door ze in de brievenbus van het gemeentehuis de deponeren.

De winnaars worden in januari bekend gemaakt en ontvangen een buitenspeelpakket. De tekening van het winnende dier krijgt een plaatsje op het informatiebord bij het speelterrein.

De zes speelterreinen die een naam zoeken:

speelpleintje Hondsbossen
speelpleintje Torekensvelden
speelpleintje Kanadastraat
speelpleintje Sint-Michielskasteel
speelpleintje Schrans
speelpleintje Leyland

De gemeente gaf zelf het goede voorbeeld door het speelpleintje aan het gemeentehuis een naam te geven. “Het idee voor deze soort namen komt van kinderen van BKO De Kikiwikies, die heel wat suggesties deden. Om voor iedereen duidelijk te maken hoe de namen in mekaar zitten, benoemen we al één speelpleintje. We kozen voor ‘Paarse Dino’”, aldus Sels. “Binnenkort zegt je dus niet meer ‘Kom, we gaan spelen op het speelplein aan het gemeentehuis’, maar wel ‘kom, we gaan spelen bij de Paarse Dino!’.”

Meer informatie? 
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is