Sociale dienst Sint-Katelijne-Waver schenkt 54 pakketten met verse groenten en fruit

Op 13 juni 2023

De sociale dienst werkte een nieuw voedselaanbod uit: pakketten met verse groenten en fruit. Cliënten kregen een lijst waarop ze konden aanduiden welke producten ze graag ontvingen. Vandaag en morgen halen 54 van hen hun verspakket met receptjes op.

“We beschikken elk jaar over een som geld om voedselhulp te bieden aan onze cliënten”, vertelt An Coen, N-VA-schepen van sociale zaken. “Voor 2023 was er nog budget over. Het gemeentebestuur vulde het restbedrag aan tot de ronde som van 2.000 euro. Daarmee zette de sociale dienst deze eenmalige actie op poten. Het is de eerste keer dat we verse groenten en fruit verdelen. We zochten iets aanvullends op de standaard voedselpakketten. Daar zitten vooral zaken in die lang houdbaar zijn, zoals pasta of producten in blik.”

Onze cliënten hebben vaak geen budget voor verse producten, groenten en fruit zijn echt duur geworden. En de droogte maakt de prijs nog hoger. We zijn blij dat we onze cliënten op deze manier toch een stevige portie voedzame groenten en fruit kunnen aanbieden. Die kochten we aan bij de Gebroeders Vercammen, zo hielden we rekening met de korte keten. Tijdens de examenperiode zijn extra vitamientjes natuurlijk meer dan welkom. Bovendien staken we bij elk pakket ter inspiratie ook enkele receptjes die lekker, gezond én goedkoop zijn.

Voor meer info, contacteer:
An Coen, N-VA-schepen van sociale zaken
0478 22 21 36, an.coen [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is