Sint-Katelijne-Waver sport geestig gezond

Op 27 maart 2018

Het gemeentebestuur en de sportraad van Sint-Katelijne-Waver hebben het charter 'Ook wij sporten geestig gezond' ondertekend. Op die manier geven ze aan het belangrijk te vinden dat sport toegankelijk is voor iedereen, ongeacht hun talent of psychische bagage.

Beweging is niet alleen essentieel voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale. Bewegen zorgt ervoor dat je meer energie hebt en zelfverzekerder in het leven staat. Kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheden vinden de weg niet naar de sportclub. Naast de angst alleen te moeten gaan of zich bekeken of beoordeeld te voelen, is de prestatiedruk een grote drempel.

Het charter 'Ook wij sporten geestig gezond' wil sportclubs stimuleren om open te staan voor sporters met psychische moeilijkheden en aandacht te hebben voor het mentale welzijn van hun leden. “Door ons achter dit charter te scharen, willen we het taboe rond psychische problemen doorbreken”, vertelt N-VA-burgemeester en schepen van Sport Kristof Sels. “We hebben ook onze sportclubs opgeroepen het charter te ondertekenen.”

Voor meer informatie, contacteer:
Kristof Sels, N-VA-burgemeester en schepen van sport
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is