Sint-Katelijne-Waver schrapt alle gemeentelijke gronden uit jachtgebied

Op 21 april 2021

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver laat alle gebieden in het openbaar domein en percelen in eigendom van de gemeente schrappen van de kaart met jachtgebieden. “In de diervriendelijke gemeente die we zijn, willen we de jacht zo veel mogelijk beperken. Bovendien liggen veel van deze gebieden vlakbij woonzones, speelpleintjes en wandelgebieden.”

Ieder jaar in maart moeten jagers bij de arrondissementscommissaris hun jachtplan indienen met daarop de terreinen waarop ze willen jagen. Eigenaars van gronden die als jachtgebied zijn ingekleurd, krijgen daarna de kans om deze te laten ontkleuren. “Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver zal dat laten doen met alle delen van het openbaar domein en percelen die eigendom zijn van de gemeente en het OCMW”, vertelt N-VA-schepen van dierenwelzijn An Coen. 

“Als bestuur dragen we diervriendelijkheid hoog in het vaandel. Ongebreideld jagen past hier niet in”, aldus de schepen. Dat veel van deze gronden grenzen aan speel- en sportpleintjes, scholen, wandelroutes in bossen, parken en andere plekken waar veel mensen komen, speelt ook mee. “De laatste jaren kregen we veel klachten van inwoners die aangeven dat er vlakbij hun woning wordt gejaagd. Dat geeft geen veilig gevoel.”

Ook individuele burgers kunnen percelen uit het jachtplan laten verwijderen. Dat kan via de website van Natuur en Bos. "We roepen alle inwoners op om het jachtplan na te kijken en indien nodig percelen te laten schrappen", besluit schepen Coen.

De kaart met jachtgebieden en de documenten om percelen te laten schrappen kan je vinden via www.skw.be/jachtgebieden.

Voor meer informatie, contacteer:
An Coen, schepen van dierenwelzijn (N-VA)
0478 22 21 36, an.coen [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is