Sint-Katelijne-Waver plaatst zeven fitnesstoestellen voor inwoners

Op 28 augustus 2017

In het kader van zijn sport-voor-allen-beleid heeft het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver zeven fitnesstoestellen geplaatst op het grasveld aan het gemeentehuis.

N-VA-burgemeester Kristof Sels, tevens bevoegd voor sport, legt het initiatief uit: “De gemeente gaat voor een laagdrempelig sport-voor-allen-beleid. We willen iedereen aan het sporten krijgen. Deze toestellen passen perfect in die visie: je kan wanneer het je zelf past gratis wat sporten.” Vorige zomer plaatste het gemeentebestuur al een multifunctioneel fitnesstoestel als proef. Dat viel in de smaak en dus werd beslist om toestellen op vaste basis te plaatsen.

De toestellen staan op het grasveld aan het gemeentehuis, vlak aan het erg populaire speelterrein De Paarse Dino. “Mensen kunnen met de kinderen of kleinkinderen komen spelen en intussen ook zelf even wat bewegen”, zegt de burgemeester. Op die manier zorgen de fitnesstoestellen er ook voor dat mensen vaker met de kinderen buiten aan het gemeentehuis komen spelen. “Het is dus een win-win, waarbij iedereen meer gezonde buitenlucht opsnuift en meer beweegt.” 

Deze fitnesstoestellen laten hopelijk mensen starten met bewegen en sporten. Want eens de eerste stap gezet, dan is het gemakkelijker om de stap te zetten naar meer bewegen, naar een fitness of een sportclub. Want dat is de uiteindelijke bedoeling: dat we mensen fit en gezond krijgen en houden.

Sint-Katelijne-Waver investeert 7.500 euro in de zeven toestellen, die het kocht bij Outdoormove in Haacht.

Voor meer informatie, contacteer:
Kristof Sels, burgemeester en schepen van jeugd en sport
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is