Sint-Katelijne-Waver koopt grond voor fuif- en evenementenzaal

Op 22 juni 2018

De gemeente heeft een akkoord om een stuk grond te kopen voor de bouw van een fuif- en evenementenzaal. N-VA-burgemeester Kristof Sels, ook bevoegd voor jeugd, is ontzettend tevreden: “We zijn er in geslaagd om een jarenlang aanslepend dossier, namelijk een goede fuifzaal in onze gemeente, op te lossen. Deze aankoop is de eerste grote stap.”

De grond is gelegen aan de Leliestraat, aan de werfweg die de Leliestraat met Dreefvelden verbindt. N-VA-schepen Joris De Pauw, bevoegd voor ruimtelijke ordening, verduidelijkt: “Dit terrein is al vele jaren voorbestemd voor een dergelijke functie. Het heeft een centrale ligging, maar ligt toch voldoende buiten een dorpskern. Er is bovendien voldoende ruimte voor een zaal én parking.”

Burgemeester Kristof Sels vult aan: “De zaal zal dienen als fuifzaal voor onze jeugd. Zij zijn al jaren vragende partij voor een goed uitgeruste, voldoende grote en goed gelegen zaal. Er wordt al jaren over gesproken. Maar ook hier was de kracht van verandering nodig om tot resultaat te komen.”

De zaal zal bovendien gehuurd kunnen worden voor muziekoptredens, toneelvoorstellingen en andere activiteiten. Ook de gemeente zal er haar evenementen, zoals de Katelijnse Keien, in kunnen organiseren.

“We gaan nu het plan verder concreet uitwerken, wat exact er zal komen en hoe we het gaan inplannen. Maar de trein is eindelijk echt vertrokken. De verandering werkt duidelijk,” besluit Sels.

Voor meer in formatie, contacteer
Kristof Sels, burgemeester en schepen van jeugd
0496 20 30 82, kristof.sels [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is