Sint-Katelijne-Waver herdenkt Slag om Dorpveld

Op 22 september 2017

Op zaterdag 23 en zondag 24 september vindt in Sint-Katelijne-Waver de jaarlijkse herdenking plaats van de Slag om Dorpveld. Als één van de weinige gemeenten in België organiseren we nog steeds jaarlijks een pakkende Last Post op de Markt.

Vanaf zondag 27 september 1914 levert het Belgische leger in Sint-Katelijne-Waver een dappere strijd tegen de Duitse bezetter. De schansen komen, net als de forten van Duffel en Walem, onder vuur te liggen en de dorpskernen van Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver worden vernield. In beide dorpen vallen ruim zestig doden en evenveel gekwetsten. Op het grondgebied van het huidige Sint-Katelijne-Waver sneuvelen op één week tijd ruim 300 Belgische militairen.

“Sommige gebeurtenissen uit het verleden mogen we nooit vergeten”, vertelt burgemeester Kristof Sels. “De gruwelen van de Eerste Wereldoorlog zijn er zo’n. Daarom herdenken we ieder jaar tijdens het laatste weekend van september de Slag om Dorpveld. Als één van de weinige gemeenten in België organiseren we nog steeds een pakkende Last Post op het marktplein.”

Zaterdag 23 september

19 uur             Last Post op het marktplein

Zondag 24 september

9.20 uur: optocht van gemeentehuis naar kerk
9.30 uur: eucharistieviering
10.30 uur: bloemenhulde aan monument op de Markt
10.45 uur: optocht naar schans Dorpveld (Gen. Deschachtstraat), naamafroeping en bloemenhulde, voordracht door kinderen van de Sint-Katarinaschool, toespraak door René De Munter

Aansluitend: receptie in Sint-Katarinaschool (Gen. Deschachtstraat)

Muzikale omlijsting door de Koninklijke Harmonie De Verenigde Sint-Katarinavrienden.

Voor meer in formatie, contacteer:
Kristof Sels, burgemeester
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is