Sint-Katelijne-Waver biedt vijf looproutes aan in gps-bestand

Op 30 november 2016
SKW looppad gps

De sportdienst van Sint-Katelijne-Waver heeft een looppadennetwerk uitgetekend om de vele lopers, joggers en wandelaars van de gemeente op een veilige en aangename manier te laten sporten. De lopers kunnen de routes downloaden op hun sporthorloge en zich zo gps-gewijs laten gidsen.

Met zijn mooie natuur en rustige wegen is Sint-Katelijne-Waver een paradijs voor de recreatieve loper. De kunst is alleen om die loopvriendelijke wegen en paden te vinden. Om de lopers een handje te helpen, heeft de sportdienst vijf looppaden uitgetekend. Ze situeren zich over het hele grondgebied van de gemeente en de afstanden variëren van zes tot 11 kilometer. 

“Bij het uitstippelen van de looppaden hebben we ervoor gekozen om zoveel mogelijk rustige wegen en paden aan elkaar te koppelen. Wie graag langere afstanden loopt, kan de paden met elkaar verbinden”, vertelt burgemeester en schepen van sport Kristof Sels. “We hebben de looppaden ook aantrekkelijke namen gegeven: ‘Looppad NATUURlijk!’, ‘Groentevelden’, ‘Groene Rust’, ‘Langs-het-water’ en ‘Verrassend landelijk’.”

Gps als gids

Het gemeentebestuur biedt de looppaden aan op zijn website via de link www.skw.be/looppaden. Daar vindt u de vijf looppaden met hun afstand en kaartjes. Maar de gemeente is ook helemaal mee met de moderne technologie.

“Veel lopers gebruiken een sporthorloge met gps-functie om hun loopprestaties te registreren. Deze horloges bieden ook de mogelijkheid om een looproute op te slaan en de loper te gidsen zoals een gps. Hiervoor moet je een speciaal gps-bestand downloaden op je sporthorloge”, weet Sels. “Van de vijf looppaden hebben we gps-bestanden gemaakt die iedereen eenvoudig kan downloaden op onze website. Je hoeft de looptoer dus niet uit je hoofd te leren.”

Inwoners laten bewegen

Het aanbieden van deze looppaden kadert ook in het sport-voor-allen-beleid dat de gemeente voert. “Als gezonde gemeente willen we al onze inwoners aanmoedigen om te bewegen. Dat houdt mensen gezond. Deze looppaden passen perfect in dit plaatje. Lopen is een erg laagdrempelige sport die iedereen op zijn eigen niveau kan doen. Wie door blessures niet kan lopen, kan ze ook wandelen", besluit burgemeester Sels.

Een overzicht van de looppaden en links om de gps-bestanden te downloaden, vindt u op www.skw.be/looppaden.

Meer informatie?
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is