School en gemeentebestuur geven kerk Hagelstein nieuwe bestemming

Op 20 juni 2017

Na enkele jaren te hebben leeg gestaan, is er een nieuwe bestemming gevonden voor de voormalige parochiekerk van Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver. College Hagelstein zal de kerk aankopen. Ook gemeentelijke activiteiten en lokale verenigingen krijgen er een plaatsje.

De laatste misviering in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Smarten vond plaats in september 2014. Sindsdien staat de kerk leeg. De Verenigde Scholen Ursulinen Mechelen en Hagelstein zal de kerk nu aankopen. Na een grondige renovatie wil de school deze gebruiken als polyvalente ruimte voor tal van activiteiten (refter, proclamatie, …). 

Het gemeentebestuur en lokale verenigingen kunnen gebruik maken van de ruimte en zal hiervoor een huursom betalen aan College Hagelstein. “Tijdens de schoolvakanties stelt de school de infrastructuur voor ons open om er vakantiewerking te organiseren. We zullen ook gebruik kunnen maken van de refter, keuken, twee lokalen en het buitendomein. Deze overeenkomst stelt ons in staat om onze vakantiewerking verder uit te breiden”, vertelt burgemeester en schepen van jeugd Kristof Sels.

Daarnaast kan het gemeentebestuur maximaal zes keer per jaar de zaal gebruiken om eigen activiteiten te organiseren. Ook verenigingen uit onze gemeente kunnen er terecht. We sloten met de school een overeenkomst dat dit kan aan gunstige tarieven. Het is mooi dat we op deze manier een bekend dorpsgezicht redden van de leegstand en het een nuttige invulling geven.

Het kerkgebouw zal een nieuwe bloei kennen voor heel onze gemeenschap. Ook het centrale kerkbestuur heeft die overdracht altijd met een warm hart gesteund.

Meer informatie?
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is