Onze gemeente gaat fit de zomer in

Op 6 juli 2016

De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft een buitenfitnesstoestel geplaatst op het binnenplein van het gemeentehuis. Dit toestel blijft de hele zomervakantie staan en iedereen kan het gratis gebruiken.

Burgemeester Kristof Sels, tevens bevoegd voor sport, legt het initiatief uit: “De gemeente gaat voor een laagdrempelig sport-voor-allen-beleid. We willen iedereen aan het sporten krijgen. Dit toestel past perfect in die visie: je kan wanneer het je zelf past gratis wat sporten.”

Het toestel staat op het binnenplein van het gemeentehuis, vlak aan de twee jaar geleden aangelegde (en intussen heel populaire) speeltoestellen. “Mensen kunnen met de kinderen of kleinkinderen komen spelen en intussen ook zelf even wat bewegen. Tussen het spelen met de kinderen door, zou dat in mijn geval zijn”, lacht de burgemeester. Op die manier zorgt het fitnesstoestel er ook voor dat mensen vaker met de kinderen buiten aan het gemeentehuis komen spelen. “Het is dus een win-win, waarbij iedereen meer gezonde buitenlucht opsnuift en meer beweegt.” Het toestel is makkelijk in gebruik en iedereen mag het gratis gebruiken. 

Ook schepen van gezondheid Maurice Verheyden schaarde zich achter het initiatief. “Voldoende beweging en de juiste voeding zijn twee pijlers van een gezonde levensstijl. Dit fitnesstoestel laat hopelijk mensen starten met bewegen en sporten. Want eens de eerste stap gezet, dan is het gemakkelijker om de stap te zetten naar meer bewegen, naar een fitness of een sportclub. Want dat is de uiteindelijke bedoeling: dat we mensen fit en gezond krijgen en houden.”

Het huidige fitnesstoestel is een tijdelijke proefopstelling die twee maanden blijft staan. “Alvorens we investeren in een definitief model, willen we dit uiteraard eerst testen”, pikt burgemeester Sels weer in. “Mensen mogen me dus gerust hun ervaringen met het toestel doorgeven.” Na de evaluatie zal de gemeente beslissen of een permanent toestel geplaatst wordt, welk toestel dat zal zijn en waar het komt te staan.”

“We gaan dus allemaal fit de zomer in”, besluit de burgemeester.

Meer informatie? 
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is