Mtb Kadodderroute is nu officiële Sport Vlaanderen-route

Op 22 september 2020

De mountainbikeroute in onze gemeente, de Mtb Kadodderroute, is erkend als officiële Sport Vlaanderen-route. Voor bezieler Frank Lettanie van MTB Elzebikers is deze erkenning de kers op de taart. Burgemeester en schepen van sport Kristof Sels licht toe.

"Voor Frank en voor onze diensten is deze erkenning de kers op de taart”, zegt burgemeester Kristof Sels. “Zij hebben hier heel hard voor gewerkt. De Mtb Kadodderroute koppelt de pittigste bospaden aan de mooiste veldwegjes. Mountainbikers zullen er hun hartje ophalen.”

De Kadodderroute telt 24 kilometer, met een aansluiting van 3,9 kilometer naar het startpunt aan Sportcentrum Heiveld. Ruim de helft ervan gaat over onverharde wegen. Er zijn mooie passages langs de oude spoorwegberm, domein Roosendael en de Spildoornvijver in Walem. In het Pasbrugbos en in een bosje achter het kerkhof van Elzestraat creëerde men twee lange technische stroken die ook geoefende bikers een fikse uitdaging bezorgen.

De Kadodderroute heeft twee officiële vertrekpunten: sportcentrum Heiveld en het Sint-Michielskasteel. Een kaart van de route en het gpx-bestand zijn terug te vinden op www.sintkatelijnewaver.be/kadodderroute. Via bepijlde verbindingstrajecten kan je de route koppelen aan die van Bonheiden en Willebroek.

Voor meer in formatie, contacteer:
Kristof Sels, burgemeester en schepen van sport
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is