Gemeenteraadsleden werken samen aan beleidsvisie ruimte in raadsadviesgroep

Op 15 februari 2024

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver wil werk maken van een langetermijnvisie over het ruimtegebruik in de gemeente. Om tot een breed gedragen visie te komen, nodigt het bestuur gemeenteraadsleden uit om over de partijgrenzen en legislaturen heen hierover na te denken in een raadsadviesgroep.

“Een raadsadviesgroep is een nieuw participatieconcept waarbij gemeenteraadsleden over de partijgrenzen heen open en constructief in dialoog gaan”, vertelt burgemeester Kristof Sels, bevoegd voor inspraak en participatie. “Enkele weken geleden boog een eerste raadsadviesgroep zich over mogelijke locaties voor huwelijken buiten het gemeentehuis. Nu willen we dit concept gebruiken om de beleidsvisie ruimte uit te werken.”

In 2024 zal het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver een beleidsvisie ruimte uitwerken. “We willen onze landelijke en groene gemeente met ruimtelijke structuren uitbouwen die de legislaturen overleven”, vertelt schepen van omgeving Bart De Boeck. “We willen werk maken van een doordacht ruimtelijk beleid en een visie op de lange termijn, vandaar de ondertitel ‘structuren boven legislaturen’. We willen alle raadsleden uitnodigen om hieraan mee te werken, over de partijgrenzen en de legislaturen heen. Zo hopen we een zo groot mogelijk draagvlak te creëren.”

De raadsadviesgroep 'beleidsvisie ruimte' zal bestaan uit drie werkgroepen: Open ruimte, GroenBlauw netwerk en Levendige kernen. "We hopen dat iedere fractie in de gemeenteraad naar elke werkgroep één persoon afvaardigt", aldus schepen De Boeck. "De gemeentelijke diensten zullen de werkgroepen ondersteunen en we zullen ook experten uitnodigen om hun kennis te delen."

Schepen De Boeck wil graag in maart met de raadsadviesgroep ‘beleidsvisie ruimte’ van start gaan.

Meer informatie? 

Bart De Boeck, schepen van omgeving

0474 46 41 32, bart.de.boeck [at] skw.be

Kristof Sels, burgemeester en bevoegd voor inspraak en participatie

0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is