Gemeenteraad Sint-Katelijne-Waver blijft rechtstreeks van thuis te volgen en te herbekijken

Op 2 september 2021

Vanaf september komt de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver opnieuw fysiek samen om te vergaderen. Dat betekent niet het einde van de rechtstreekse uitzendingen: inwoners kunnen de gemeenteraad rechtstreeks van thuis blijven volgen en nadien herbekijken. Daarvoor werd het nodige materiaal geïnstalleerd in de raadzaal. De gemeenteraad rechtstreeks volgen of herbekijken kan via www.skw.be/bekijk-gemeenteraad.

N-VA-burgemeester Kristof Sels legt uit: “Tijdens de coronacrisis installeerden we al een camerasysteem in de schepenzaal om hybride (mensen ter plaatse en mensen thuis) te vergaderen. Omdat dit goed werkt en er de nood was om toch met iets grotere groepen hybride te vergaderen, installeerden we ook camera’s in de raadzaal. Gemeenteraden hielden we al die tijd via een digitaal vergaderplatform waardoor we ze rechtstreeks konden uitzenden. We hebben nu, weliswaar met extra werk en budget, gezorgd voor een uitbreiding van het systeem. Dankzij deze investeringen kunnen we de gemeenteraad niet alleen rechtstreeks blijven uitzenden, maar kunnen we ook de videoverslagen gebruiken als notuleringssysteem. Het heeft heel wat werk gekost, waarvoor mijn grote dank aan onze diensten. En op deze manier komen we dus ook ineens tegemoet aan de vraag van raadslid Roelandts om de gemeenteraden rechtstreeks te blijven uitzenden na corona.”

Overzichtelijk en toegankelijk

“Na de rechtstreekse uitzending worden de beelden verwerkt zodat je later het videoverslag kan bekijken. We zorgen ervoor dat dit op een overzichtelijke manier kan door de verslagen in te delen op basis van agendapunt en spreker. Bovendien zal je de video’s kunnen doorzoeken op titels, korte inhoud en sprekers.”

Om de vergaderingen rechtstreeks of nadien te bekijken, surf je naar www.skw.be/bekijk-gemeenteraad. Daar krijg je een kalender te zien. Ga naar de dag waarop de gemeenteraad die je wil (her)bekijken plaatsvindt of -vond. Klik het titeltje aan en je komt bij de rechtstreekse uitzending of het videoverslag terecht. “Via onze webstek willen we de videoverslagen op een toegankelijke manier aanbieden. Zo wordt het voor onze inwoners nog gemakkelijker om te volgen waar het gemeentebestuur mee bezig is”, besluit Sels.

De volgende gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver vindt plaats op maandag 6 september om 20 uur. Op maandag 20 september om 20 uur staat de volgende raadscommissie op de agenda.

Voor meer informatie, contacteer:
Kristof Sels, burgemeester en schepen van communicatie (N-VA)
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is