Gemeentebestuur Sint-Katelijne-Waver roept inwoners op om coronamaatregelen mee te promoten

Op 30 juli 2020

De telefoon en mailbox van de gemeente Sint-Katelijne-Waver werden de voorbije dagen overspoeld met vragen van ongeruste inwoners over de nieuwe maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Het gemeentebestuur zal daarom de komende dagen acties op touw zetten om de regels duidelijk te communiceren naar haar inwoners, maar ook de inwoners kunnen hun steentje bijdragen aan deze actie.

Sinds het begin van de coronacrisis heeft onze samenleving al een behoorlijke weg afgelegd. De maatregelen worden regelmatig aangepast. We merken aan de vele telefoontjes, mails en sociale mediaberichten dat veel inwoners het allemaal niet meer zo goed weten. Mensen twijfelen of ze richtlijnen wel goed begrepen of willen zekerheid over een specifieke situatie. Zo waren er deze week veel telefoons over het wel of niet dragen van een mondneusmasker tijdens het individueel sporten. Maar mensen vragen zich bijvoorbeeld ook af waar het drukke openbaar domein begint en eindigt.

Burgemeester Sels (N-VA) pikt in: “Daarom zal de gemeente de komende dagen op verschillende plaatsen de gouden regels zoals afstand bewaren, handhygiëne en mondneusmaskers dragen, in het straatbeeld aanbrengen. Onze informatiezuilen worden hiervoor ingezet, maar er komen ook boodschappen langs de kant van de weg en op voetpaden en pleinen zullen we boodschappen op de grond aanbrengen”.

Ook inwoners kunnen mee de boodschappen verspreiden. Kristof Sels: “Via de gemeentelijke website zullen handelaars en inwoners binnenkort affiches kunnen afdrukken waar we de gouden regels promoten. We roepen onze inwoners dan ook op om deze affiches aan een raam aan de straatkant op te hangen. Tot slot komt er ook een profielfoto op Facebook, die mensen kunnen installeren op hun eigen account. Zo gaan we samen de strijd aan tegen het coronavirus.”

Voor meer in formatie, contacteer:
Kristof Sels, burgemeester
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is