Digitale kernraden in december en januari

Op 13 november 2020

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver zal in december en januari alsnog kernraden organiseren in de vier kernen. Deze werden eerder uitgesteld omwille van het coronavirus. De kernraden zullen digitaal verlopen.

Enkele dagen na de kernraad van het Centrum in maart brak de coronapandemie uit. De kernraden die zouden volgen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Pasbrug-Nieuwendijk en Elzestraat konden daardoor niet doorgaan. Ook de voorziene bijeenkomsten in het najaar bleken niet haalbaar. Het gemeentebestuur zocht naar een oplossing en vond er één.

"Begin oktober organiseerden we een gemeenteraadszitting in de raadzaal en zonden we deze rechtstreeks uit via ons Youtube-kanaal. Dat verliep prima en daarom hebben we nu beslist om op dezelfde manier met de kernraden naar de mensen te gaan", vertelt burgemeester Kristof Sels (N-VA). "Als bestuur zullen we vanuit de raadzaal onze uiteenzetting doen. De inwoners kunnen live kijken en via de reacties onder de video hun vragen stellen. We zullen die meteen beantwoorden."

Het concept van de kernraden blijft hetzelfde. Het gemeentebestuur zal enkele onderwerpen op de agenda plaatsen en inwoners krijgen de kans hetzelfde te doen.

De kernraden vinden plaats op:

Centrum: 9 december 2020
Onze-Lieve-Vrouw-Waver: 15 december 2020
Pasbrug-Nieuwendijk: 14 januari 2021
Elzestraat: 21 januari 2021

Een viertal weken vooraf ontvangen de inwoners van de kern een uitnodiging in de brievenbus.

Voor meer info, contacteer:
Kristof Sels, burgemeester
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is