Detty Vercraeye start als nieuwe OCMW-voorzitter van Sint-Katelijne-Waver

Op 31 januari 2018

Detty Vercraeye start morgen, donderdag 1 februari, officieel als voorzitter van het OCMW van Sint-Katelijne-Waver. Maandag neemt ze deel aan haar eerste college van burgemeester en schepenen en ’s avonds volgt haar eerste gemeenteraad als OCMW-voorzitter.

In november maakte OCMW-voorzitter Dave Van Oosterwyck (N-VA) bekend dat hij vanaf 1 februari een andere uitdaging aangaat. Detty Vercraeye (N-VA), sinds het begin van deze legislatuur lid van het vast bureau, neemt gedurende het verkiezingsjaar van hem de fakkel over.

“Ik heb er echt zin in”, vertelt ze. “We hebben de afgelopen vijf jaar heel grote stappen gezet. Ik ben blij dat ik daar samen met Dave aan kon werken en het doet me plezier dat ik de kers op de taart kan zetten in het laatste jaar van de bestuursperiode.” 

Als lid van het vast bureau stond Vercraeye mee aan de wieg van Zorgbedrijf Rivierenland en is ze op de hoogte van de individuele sociale dossiers. “Met Detty aan het roer is continuïteit verzekerd”, meent N-VA-burgemeester Kristof Sels. “Ik wil graag Dave Van Oosterwyck bedanken voor de mooie resultaten die hij behaald heeft met het OCMW. De ganse gemeente plukt daar de vruchten van. Ik wens Detty heel veel succes met haar nieuwe mandaat. Ik ken Detty en ben er dus gerust in dat ze dit zeer goed gaat doen.”

Bart De Boeck, OCMW-raadslid (N-VA) sinds het begin van deze legislatuur, zal het vast bureau vervoegen. “Ik kijk er naar uit. Het is een mooie uitdaging waar ik met veel enthousiasme mijn schouders zal onderzetten”, geeft De Boeck aan.

Veerle Stoffelen (N-VA) neemt het vrije zitje in de OCMW-raad in: “Ik ben blij dat ik op deze manier, naast mijn mandaat in het Directiecomité en de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf, mij nog meer kan inzetten voor alle inwoners van onze gemeente.”

Voor verdere informatie contacteer:
Detty Vercraeye, OCMW-voorzitter vanaf 1 februari
0486 40 11 46, voorzitter [at] ocmwskw.be

Kristof Sels, burgemeester
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is