BKO Dijkstappers neemt intrek in nieuw gebouw

Op 26 juni 2017

Net voor de zomervakantie neemt BKO Dijkstappers zijn nieuwe locatie in gebruik. Aan de multifunctionele zaal Loerenboske betrekken ze een moderne ruimte met grote tuin, een echt speelparadijs!

Sint-Katelijne-Waver beschikt over een ruime buitenschoolse kinderopvang die zich verspreidt over vijf locaties. Na Robbedoes enkele jaren geleden is het nu de beurt aan Dijkstappers om hun intrek te nemen in een nieuw gebouw. Aan de nieuwe multifunctionele zaal Loerenboske, vlakbij de Dijkstein-school en het Maanhoeve-zwembad, betrekken Dijkstappers een ruimte van 405 vierkante meter.

De Dijkstappers spelen voortaan in een grote open ruimte met frisse kleuren en veel daglicht. Houten huisjes vormen verschillende speelhoekjes. Er is een ballenbad en een gamekamer met WII. Wie tot rust wil komen, kan terecht in de snoezelkamer met rustgevende beelden en geluiden. 

Bij goed weer kunnen de kinderen terecht in een omheinde tuin van 1.800 vierkante meter. De grote trampoline en zandbak staan al, maar de  rest van de tuin wordt de komende weken verder aangelegd. Deze zal verschillende speelhoekjes bevatten. Er komt een groenhoekje met hangmatten, wilgenhutten, boomstammen en stenen. Het ‘rond punt’ bevat boomstambanken in een halve cirkel onder een shelter en een fietsparcours. In het kriebeltuintje vinden de kinderen allerlei besjes, een picknickbank en een bijenhotel. Het kleuterdorp krijgt leuke huisjes en allerlei speelelementen met houten dieren.

“We streven naar een kwaliteitsvolle buitenschoolse kinderopvang”, vertelt N-VA-burgemeester en schepen van jeugd Kristof Sels. “Onze begeleiders verdienen een pluim, ze zetten zich hier met hart en ziel in. Om hun werk te ondersteunen en de kinderen in goede omstandigheden op te vangen is een goede infrastructuur een noodzaak.. Het is dan ook meer dan de moeite waard te blijven investeren in de buitenschoolse opvang”.

In de nieuwe infrastructuur zal Dijkstappers meer kinderen kunnen verwelkomen dan nu. De exacte capaciteit moet nog worden bepaald na een plaatsbezoek door Kind en Gezin.

Meer informatie?
Contacteer N-VA Katelijne & Waver via deze website of via:
Facebookpagina: https://www.facebook.com/NVA.KatelijneWaver/
Twitter: https://twitter.com/NVA_SKW

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is