Bibliotheek Sint-Katelijne-Waver helpt inwoners met Covid Safe Ticket

Op 10 november 2021

Inwoners van Sint-Katelijne-Waver die moeite hebben met het installeren van de Covid Safe app of het afdrukken van hun Covid Safe Ticket, kunnen voor hulp terecht in de gemeentelijke bibliotheek. Ook de app Itsme kunnen ze er laten installeren op hun smartphone.

Sinds eind oktober is het gebruik van het Covid Safe Ticket in Vlaanderen sterk uitgebreid. Onder meer voor een bezoekje aan een café of restaurant moet je dit nu voorleggen. We merken dat het voor veel mensen geen evidentie is om de Covid Safe app te downloaden of om hun Covid Safe Ticket op papier af te drukken. De onthaalmedewerkers van het gemeentehuis krijgen hierover heel wat vragen. Zij willen de mensen graag helpen, maar hebben niet altijd de tijd.

Dus zocht het gemeentebestuur een oplossing en die vond het in de bib. De vrijwilligers die digitale cursussen geven in de bib, zullen onze inwoners helpen. Iedereen die het niet zelf lukt om de Covid Safe app en Itsme te downloaden of het Covid Safe Ticket op papier af te drukken, is welkom in de bib. Je moet wel vooraf even bellen of langskomen voor een afspraak. Zo ben je zeker dat er een vrijwilliger aanwezig en beschikbaar is.

Wie hulp wil bij het Covid Safe Ticket kan de bib contacteren via 015 31 51 46. Wanneer je langskomt, moet je je identiteitskaart en pincode meebrengen. Kom je voor de app? Vergeet dan ook je smartphone niet!

Voor meer informatie, contacteer:
An Coen, schepen voor sociale zaken (N-VA)
0478 22 21 36, an.coen [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is