Sint-Katelijne-Waver sluit zich aan bij de rechtenverkenner

Op 9 april 2013

Rechtenverkenner.be is een zeer handige en gebruiksvriendelijke webstek waar je als inwoner een overzicht vindt van alle mogelijke sociale rechten en premies die er in de gemeente gelden, en dit op vlak van onderwijs, wonen, energie, zorg, enzovoort…

Hoewel de rechtenverkenner al sinds 2004 actief is heeft het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver in het verleden nooit de tijd genomen om het sociale aanbod kenbaar te maken via deze handige tool.

"En dat is onbegrijpelijk,” aldus Dave Van Oosterwyck (N-VA), schepen van sociale zaken en OCMW-voorzitter. “Correcte informatie over de juiste premie kan voor een personen met een handicap, chronisch zieken, senioren, werkzoekenden, mantelzorgers en mensen in armoede een wereld van verschil maken”.

Sint-Katelijne-Waver wil een punt maken van armoedebestrijding en zal in het kader van haar meerjarenplanning dan ook een doordacht actieplan uitwerken.  Correcte en transparante informatie naar de inwoners toe zal ook daar een aandachtspunt zijn. De betrokken diensten zullen ervoor zorgen dat nog voor de zomer alle informatie wordt toegevoegd.  

“Immers, zolang er geen automatische toekenning is, zijn het net de meest kwetsbare groepen die gebaat zijn met deze informatie.” voegt Dave Van Oosterwyck er nog aan toe.

Dave Van Oosterwyck
Schepen Sociale Zaken / Voorzitter OCMW
Sint-Katelijne-Waver

voorzitter [at] ocmwskw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is