N-VA Katelijne & Waver wil meer ondersteuning voor lokale economie

Op 11 juni 2012

N-VA Katelijne & Waver wil volgende legislatuur meer inzetten op lokale economie. Volgens de N-VA is lokale economie de brandstof van de gemeenschap. Daarom plaatst de N-VA-afdeling 4 ondernemers, die de kracht van verandering in zich hebben, op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen: An Coen (zaakvoerder fitness EASY Fit Heiveld), Elke Hellemans (zaakvoerder Groep Hellemans bank en verzekeringen), Jill Marinus (directeur van een Edegemse bank) en Liesbet Vleugels (zaakvoerder doopsuiker De Pastorij).

 De N-VA komt daarmee tegemoet aan de vraag van Unizo om meer ondernemers te laten deelnemen aan de verkiezingen. Lokale lijsttrekker Kristof Sels toont zich alvast tevreden: “We ontvingen van de lokale Unizo-afdeling hun prioriteitennota en zullen deze grondig doornemen. An, Elke, Jill en Liesbet zijn daarbij onze garantie dat we niet enkel voor de verkiezingen luisteren, maar ook na de verkiezingen de nodige actie ondernemen.”

 De N-VA-afdeling deed deze legislatuur al voorstellen ter ondersteuning van de lokale economie, zoals het terugbetalen van de inschrijving in de Kruispuntbank. De partij wil volgende legislatuur verder gaan op dit elan en startende ondernemers aantrekken. "Het eerste wat je als startende ondernemer in onze gemeente in de bus krijgt, is een belastingsaanslag. Dit is net het tegengestelde van iemand welkom heten," betreurt Liesbet Vleugels van Doopsuiker De Pastorij. De N-VA wil ondernemingen aantrekken met fiscale stimuli.

 De N-VA-afdeling wil ook een actieve rol voor de adviesraad 'lokale economie' en een administratieve vereenvoudiging. An Coen van fitness EASY Fit Heiveld: "De regels en formulieren moeten op mekaar afgestemd zijn, waarbij je tevens bij het invullen ervan steun dient te krijgen van de gemeente en de adviesraad”. “Dan hoef je als ondernemer niet onnodig veel tijd te steken in die administratie, maar kan je de aandacht richten op je zaak," vult Elke Hellemans van bank- en verzekeringsgroep Hellemans aan.

 Naast aandacht voor het aantrekken van lokale economie wil de N-VA ook ondersteuning voor de bestaande ondernemingen. “In vele gemeenten, zoals ook in Edegem, worden er tombola’s, winkeldagen, … georganiseerd. De gemeente kan de middenstandorganisaties hierin ondersteunen. Ik kan hiervoor de nodige praktijksuggesties doen,” stelt Jill Marinus, directeur van een bank in Edegem.

 “Een bloeiende middenstand zorgt niet alleen voor economische groei. Het is ook een bindmiddel voor het lokaal sociaal weefsel. Daarom verdienen deze hardwerkende zelfstandigen de nodige ondersteuning”, besluit Kristof.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is