N-VA EN SAMEN ANDERS STELLEN BESTUURSAKKOORD “SAMEN VOOR VERANDERING” VOOR

Op 14 december 2012

N-VA en SAMEN ANDERS stellen hun bestuursakkoord voor Sint-Katelijne-Waver voor de volgende legislatuur voor. Het plan bestaat per beleidsdomein uit een algemene visie en concrete actiepunten en heeft als titel “Samen voor verandering”.

Toekomstig burgemeester Kristof SELS (N-VA) stelt trots: “We hebben een ambitieus en evenwichtig bestuursakkoord geschreven, met maar liefst 300 actiepunten, waarmee we tot een dynamisch en slagkrachtig Sint-Katelijne-Waver willen komen. Dat betekent voor ons inspraak en dialoog, samenwerking en kruisbestuiving, maar ook rechten en plichten. Dat zijn voor ons de sleutelbegrippen.”

Het bestuursakkoord wordt voorgesteld op 14 december, exact twee maanden na de verkiezingen. “Alhoewel we met beide partijen snel op dezelfde golflengte zaten, hebben we niet overhaast te werk willen gaan”, geeft toekomstig eerste schepen Tom ONGENA (SAMEN ANDERS) mee. “Het is een uitgebreid en ambitieus bestuursakkoord geworden, waarin we niet alleen een duidelijke toekomstvisie geven op onze gemeente, maar ook concrete antwoorden op de vragen van de mensen.”

N-VA en SAMEN ANDERS zullen van Sint-Katelijne-Waver een bruisende, aangename en landelijke gemeente maken, waar iedereen betrokken wordt en iedereen meetelt. Toekomstig OCMW-voorzitter Dave VAN OOSTERWYCK (N-VA):  “We willen gaan voor een hechte en open gemeenschap waar iedereen deel van uitmaakt, waar iedereen actief aan bijdraagt. Het opnemen van dat actief burgerschap vraagt inspanningen, zowel van de overheid als van de mensen zelf. Dit verhaal van rechten en plichten, van kansen geven en kansen grijpen zal de leidraad worden van ons sociaal beleid.”

N-VA en SAMEN ANDERS kiezen ook resoluut voor een duurzaam beleid. “Duurzame ontwikkeling wordt de rode draad in al onze beleidsdomeinen. Wij  willen  zoveel mogelijk  welvaart en welzijn creëren voor de huidige generatie maar dit op een zodanige wijze dat  onze kinderen en kleinkinderen er ook  van kunnen  genieten,” aldus toekomstig schepen Servaas DE VRIES (SAMEN ANDERS). 

“De mensen kozen voor verandering. Die willen we hen geven, in dialoog en in samenwerking met iedereen die het beste voor heeft met onze gemeente. We gaan SAMEN VOOR VERANDERING”, besluit het nieuwe Katelijnse schepencollege.

Dat College zal bestaan uit:

Kristof SELS (N-VA), burgemeester

Dave Van Oosterwyck (N-VA) , OCMW-voorzitter en toegevoegd schepen

Tom ONGENA (SAMEN ANDERS), eerste schepen

Joris DE PAUW (N-VA), tweede schepen

Servaas DE VRIES (SAMEN ANDERS), derde schepen

An COEN (N-VA), vierde schepen

Ronny SLOOTMANS (SAMEN ANDERS), vijfde schepen

Jan BROES (N-VA), zesde schepen, die op 1 januari 2016 wordt opgevolgd door Maurice VERHEYDEN (SAMEN ANDERS)

 

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Kristof Sels, kristof.sels [at] n-va.be, 0496/20.30.82

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is