Gouverneur Cathy Berx (CD&V) stelt CD&V fractie in het ongelijk

Op 24 juli 2013

Op 30 mei diende de CD&V-fractie van de Katelijnse OCMW-raad een klacht in tegen het huidige bestuur. De klacht handelde over de vaststelling van de gemeentelijke bijdrage, de CD&V fractie meende dat de OCMW-raad buiten spel gezet werd.

De klacht zorgde voor heel wat politieke deining omdat besprekingen openbaar werden gemaakt die onder gesloten vergadering werden gehouden en omdat er onwaarheden over de dienstverlening in de krant stonden. Er werd een hartig woordje gewisseld tussen OCMW voorzitter en schepen Dave Van Oosterwyck (N-VA) en raadslid Van Rompaey (CD&V). Die laatste zag de fouten in en heeft zich publiek verontschuldigd. Het geval werd met de mantel der liefde bedekt en de OCMW-raad sloeg een constructieve weg in.  De laatste OCMW raad verliep dan ook in een opperbeste sfeer en zowel meerderheid als oppositie voerden een waardevol debat over de kerntaken van het OCMW.

“Ik wil dit dus zeker niet meer oprakelen,” aldus Dave Van Oosterwyck, ” maar nu blijkt dat de hele heisa nergens goed voor was. Gouverneur Berx volgt immers  duidelijk mijn argumentatie. Wij hebben correct en in functie van het algemeen belang gehandeld en dat mogen de mensen dan ook gerust weten.”

De gouverneur is in haar brief aan de CD&V-fractie duidelijk: “Ik ben van oordeel dat de procedure voor de budgetwijziging van het OCMW in de gegeven omstandigheden op behoorlijke wijze wordt gevoerd en dat de door u gevraagde schorsing van de budgetwijziging van de gemeenteraad niet nodig is.”

Toch staat er nog steeds een behoorlijk snedig artikel op de CD&V-site onder de titel “De meerderheid lapt democratische regels aan zijn laars”.

Van Oosterwyck vindt het maar normaal dat dit artikel wordt verwijderd en dat er een rechtzetting volgt, “CD&V heeft met die klacht een risico genomen maar… wie zijn achterste brandt moet maar op de blaren gaan zitten. Ik ga ervan uit dat ze nu ook de moed en de beleefdheid hebben hun fout toe te geven en een rechtzetting te publiceren.”

Dave Van Oosterwyck

0473 47 22 66

voorzitter [at] ocmwskw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is