Gemeentebestuur Sint-Katelijne-Waver investeert in extra maatregelen voor beveiliging Berlaarbaan

Op 28 april 2014

Naar aanleiding van de doortrekking van de R6 wordt meer verkeer verwacht op de Berlaarbaan. Om de verkeersveiligheid van de fietsers te garanderen heeft het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver beslist om extra maatregelen te nemen:

- Over een afstand van vijf kilometer (tussen Beukheuvel en Lombaardstraat) zullen de fietspaden langs beide zijden van de weg een rode slemlaag en een ribbelmarkering krijgen. De fietspaden zullen beter zichtbaar zijn.

- Naast de markering van de fietspaden komt nog een extra markering om de rijbaan optisch te versmallen, hierdoor zal de snelheid van het verkeer dalen.

- Op drie plaatsen op de Berlaarbaan (aan de kruispunten met Waverstraat, Leliestraat / Wolvestraat en Bosstraat) komen biggenruggen (betonnen afscheiding) tussen de rijweg en het fietspad. Aan het begin en einde van deze zones worden plooibakens geplaatst.

- Ter hoogte van de school Hagelstein worden voor en na de bestaande middengeleider bijkomend biggenruggen en plooibakens geplaatst.

 

“De gemeente neemt, zoals beloofd, haar verantwoordelijkheid: deze ingrepen aan de infrastructuur zullen de Berlaarbaan veiliger maken voor de vele fietsers, in afwachting van een volledige heraanleg”, aldus burgemeester Kristof Sels (N-VA).

Indien nodig komen er ook nog ingrepen ter hoogte van de parking aan het nieuwe politiekantoor aan de Berlaarbaan. Het gebouw wordt voor de zomervakantie in gebruik genomen.

De werken worden uitgevoerd in de loop van augustus 2014 , de kostprijs wordt geraamd op 165 000 euro.

 

Voor verdere informatie contacteer:

Joris De Pauw, schepen voor openbare werken

GSM 0473 22 00 16 of joris.de.pauw [at] skw.be

Kristof Sels, burgemeester

Tel. 0496 20 30 82 of kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is