GECORO Sint-Katelijne-Waver staat voor deskundigheid

Op 15 oktober 2013

De verschillende gemeentelijke adviesraden worden komend najaar hernieuwd. De GECORO is daarbij voorloper, gezien de samenstelling recent werd hernieuwd door de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver. Een nieuwigheid is dat de gemeente er voor heeft geopteerd om het aantal deskundigen gevoelig op te trekken van 4 naar 6.

Joris De Pauw, schepen van ruimtelijke ordening en huisvesting (N-VA) is verheugd, “Gelet op de complexiteit van de regelgeving inzake ruimtelijke ordening en stedenbouw, is het voor ons belangrijk om een GECORO te hebben die  uitblinkt in deskundigheid, en met zijn kennis, ervaring en expertise, en door stevige adviezen, het gemeentebestuur, architecten en studiebureaus ertoe brengt om steeds beter en beter werk af te leveren. Dit gaat de ruimtelijke ordening alleen maar ten goede komen.”

“Toen we de oproep deden voor de kandidaten voor de GECORO, viel het onmiddellijk op dat er zeer veel deskundigen kandidaat waren om te zetelen in onze GECORO. Wij hebben dan ook van deze mogelijkheid gebruik gemaakt om het aantal deskundigen op te trekken van 4 naar 6.  Bovendien hebben we nu een ruimtelijk planner, enkele architecten, een specialist duurzaam bouwen en een jurist met specialisatie ruimtelijke ordening en stedenbouw, in ons expertenpanel.” vult de schepen aan.

Door het aantal deskundige te verhogen van 4 naar 6 heeft men het aantal vertegenwoordigers van de maatschappelijke geledingen wel moeten terugbrengen van 7 naar 5, maar alle geledingen zijn nog wel vertegenwoordigd.  Men gaat er vanuit dat de belangen van de maatschappelijke geledingen hoe dan ook zullen worden doorvertaald naar de GECORO, onder meer vanuit de andere adviesraden, zoals bijvoorbeeld de volledig nieuwe land- en tuinbouwadviesraad. Gelet op het feit dat dialoog, inspraak en communicatie kernwaarden zijn voor het nieuwe bestuur, maakt men zich sterk dat dit geen enkel probleem mag zijn.

Joris De Pauw besluit: “Naast verandering en vernieuwing, kiezen we ook voor continuïteit. Zo zijn we er in geslaagd om van de 11 effectieve leden, er 7 te behouden die ook al zetelden in de GECORO die werd samengesteld tijdens de vorige legislatuur. Naast de verandering is dus ook de continuïteit zeker gewaarborgd. Ik mag dus spreken van een meer dan geslaagde vernieuwingsoperatie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is