Fietspad Berlaarbaan wordt veiliger en comfortabeler

Op 8 juni 2015

De werken aan het fietspad langs de Berlaarbaan worden de komende dagen afgerond. In opdracht van het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver werd een rode slemlaag aangebracht op de fietspaden. De kruispunten werden extra beveiligd met biggenruggen. Dit moet de veiligheid en het comfort voor fietsers fors verhogen.

Joris De Pauw, schepen van openbare werken , legt uit: “Voor het gemeentebestuur is het belangrijk om de fietspaden langs de Berlaarbaan zo comfortabel en zo veilig mogelijk te maken voor de vele fietsende scholieren langs deze weg. Daarom dat we deze investering ook graag willen doen.”

Deze werken vormen het sluitstuk van heel wat ingrepen rond de beveiliging van de Berlaarbaan. De werkzaamheden zijn vorig jaar gestart met een ribbelmarkering langs het hele tracé en worden nu afgerond met het leggen van de slemlaag en de plaatsing van de biggenruggen. Het totale budget voor alle uitgevoerde werken samen bedroeg ongeveer 120 000 euro.

“Het resultaat van de uitgevoerde werken is enorm goed ”, besluit De Pauw. “Het verschil met de situatie van voor de werken is enorm. Het fietscomfort en de veiligheid zijn sterk verhoogd. Door deze en andere ingrepen slagen we erin om de situatie rond de Berlaarbaan sterk te verbeteren zowel voor de gebruikers als de omwonenden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is