Snelheidsremmende maatregelen in Hoogstraat

Op 19 februari 2024

Om de veiligheid van de fietsers te verhogen, zal het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver in de Hoogstraat op drie plaatsen wegversmallingen aanbrengen. Deze moeten het autoverkeer afremmen. De werken starten op woensdag 21 februari.

“De Hoogstraat maakt deel uit van het knooppuntennetwerk en heel wat jongeren fietsen langs hier naar school. Daarom beslisten we in 2018 om van deze straat een fietsstraat te maken, wat ertoe leidt dat de maximale snelheid er 30 km/u bedraagt”, legt schepen Jeroen Baeten uit. “Omdat de Hoogstraat een lange, rechte straat is, nodigt ze uit om sneller te rijden, ook al is ze smal. De combinatie van fietsers en auto’s die te snel rijden, kan leiden tot gevaarlijke situaties.”

“Om de snelheid van het autoverkeer af te remmen, zullen we nu op drie plaatsen wegversmallingen aanbrengen”, gaat burgemeester Kristof Sels, bevoegd voor openbare werken, verder. “Aan één van deze wegversmallingen zullen we ook extra grasdallen in beton aanleggen zodat er ruimte komt om uit te wijken voor een tegenligger. Ter hoogte van de twee andere wegversmallingen is deze ruimte er al.”

Bijkomend zal het gemeentebestuur in de bocht aan zijstraat Kegelslei een extra rioolkolk plaatsen. “Bij grote regenval staat daar vaak een grote plas. De extra rioolkolk moet zorgen dat het water dat daar samenkomt vlot wordt weggevoerd via de riolering”, aldus burgemeester Sels.

De werken zullen van start gaan op woensdag 21 februari. Als alles vlot verloopt, zijn ze klaar tegen 1 maart. Tijdens de werken zal de Hoogstraat afgesloten worden voor doorgaand verkeer.

Meer info op www.skw.be/hoogstraat-feb24.

Voor meer informatie, contacteer

Kristof Sels, burgemeester en schepen van openbare werken
0496 20 30 82, kristof.sels [at] skw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is